IKA-ΕΟΠΥΥ (περίοδος μέχρι 18-11-2012) Δείτε εδώ * συμβουλευτείτε νεότερες αλλαγές του ΙΚΑ  Γ32/883-23/08/2011 * και νεότερες του ΕΟΠΥΥ  Γ55/888-28/12/2011 Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα καλύπτει...

[toc]

IKA-ΕΟΠΥΥ (περίοδος μέχρι 18-11-2012)

Δείτε εδώ

* συμβουλευτείτε νεότερες αλλαγές του ΙΚΑ  Γ32/883-23/08/2011

* και νεότερες του ΕΟΠΥΥ  Γ55/888-28/12/2011

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα καλύπτει εφεξής και τη δαπάνη για τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση της εξωσωματικής γονιμοποίησης επιπλέον της δαπάνης για την ιατρική πράξη που κάλυπτε έως τώρα. Τα φάρμακα αυτά χορηγούνται από φαρμακεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προυποθέσεις.

Για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων για εξωσωματική γονιμοποίηση:

Εγκρίνονται ηλικίες 23-50 χρόνων ( Γ32 / 1198- 1/11/2011 )

  • Η ασφαλισμένη θα πρέπει να έχει έγκριση από την Ειδική Επιτροπή γυναικολόγων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την ένταξή της σε πρόγραμμα εξωσωματικής γονομοποίησης.
  • Τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που απαιτούνται θα πρέπει να περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Συνταγογραφούμενων Ιδιοσκευασμάτων (εκτός εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αναντικατάστατου) και να αναγράφονται σε συνταγές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
    Ειδικά τα φάρμακα με FSH δράση (φολιτροπίνες ή ουροφολιτροπίνη) θα αναγράφονται σε ανώτατη συνολικά ποσότητα τις 5.000 IU ανά προσπάθεια, εκτός εάν αιτιολογείται επαρκώς από το θεράποντα γιατρό αυξημένη δοσολογία (σχετική γνωμάτευση θα επισυνάπτεται στη συνταγή).
    Εάν η επιτροπή εξωσωματικής κρίνει από την εξέταση των παραστατικών ότι πρέπει να γίνει διέγερση ωοθηκών ή και ενδομητρική σπερματέγχυση έχει το δικαίωμα να ζητήσει να γίνουν έως 4 προσπάθειες διέγερσης ωοθηκών ή και ενδομητρικής σπερματέγχυσης.
  • Οι συνταγές θα ελέγχονται ως προς την τήρηση των ως άνω προϋποθέσεων και θα θεωρούνται από ελεγκτή γιατρό της Μονάδας Υγείας ή ελεγκτή γιατρό του Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο οποίος θα ελέγχει και τη σχετική καταχώρηση στο βιβλιάριο υγείας.

Οι συνταγές θα εκτελούνται σε φαρμακείο του Ιδρύματος και συγκεκριμένα:
α) στο Φαρμακείο του Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (6ο Νοσοκομείο) για τις       ασφαλισμένες της περιοχής Αττικής.
β) στο Φαρμακείο του Β’ Νοσοκομείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης “Η Παναγία” για τις       ασφαλισμένες του Νομού Θεσσαλονίκης και
γ) στο Κεντρικό Φαρμακείο του Ιδρύματος για τις ασφαλισμένες της υπόλοιπης       Ελλάδας.
Επειδή ανάλογη φαρμακευτική αγωγή χορηγείται και για την πρόκληση ωορρηξίας (σε ανωορρηκτικούς κύκλους) χωρίς να συνοδεύεται από εξωσωματική γονιμοποίηση, η ανώτερη δοσολογία στην περίπτωση αυτή είναι 2.500 ΙU r-FSH ή 3.000 ουροφολλιτροπίνης, εκτός αν αιτιολογείται από το γιατρό η ανάγκη αυξημένης δοσολογίας, οπότε οι μονάδες αυξάνονται κατά 500 ανά περίπτωση και θα εκτελούνται στα προαναφερόμενα φαρμακεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Στα φαρμακεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα επανελέγχεται, με μηχανογραφική ή χειρογραφική καταχώρηση των συνταγών κατά ασφαλισμένη, η ποσότητα των χορηγουμένων φαρμάκων και το σύνολο των προσπαθειών.

ΕΟΠΥΥ (περίοδος από 18-11-2013)

 

ΒΕΑΤΟΞ7Μ-ΧΜ5-signed

 

 

Συμπληρωματικές οδηγίες εξωσωματικών

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.