Στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών για το θέμα της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών αλλά και της χορήγησης τους μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή,...

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών για το θέμα της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών αλλά και της χορήγησης τους μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προέβη στην δημιουργία και εκτύπωση 1.000.000 φυλλαδίων με κεντρικό μήνυμα «Σκέφτεσαι να πάρεις αντιβίωση; Ξανασκέψου το», προκειμένου να διανεμηθούν σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.
Ταυτόχρονα έχουν εκτυπωθεί και έχουν αποσταλεί 12.000 αφίσες προκειμένου να τοποθετηθούν στις προθήκες των φαρμακείων , αλλά και των υπολοίπων δομών υγείας (όπως νοσοκομεία, κέντρα υγείας , αγροτικά ιατρεία κλπ) και όπου θεωρείται απαραίτητο να επικολληθούν για να ενημερώνεται το κοινό. Οι αφίσες και τα φυλλάδια ξεκίνησαν να αποστέλλονται μέσω μεταφορικής εταιρείας στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και θα πρέπει να διανεμηθούν άμεσα στα φαρμακεία .
Τέλος σας στέλνουμε ηλεκτρονικά αρχεία εκτύπωσης ενημερωτικής πινακίδας για όλα τα φαρμακεία , στην οποία αναφέρεται ότι τα αντιβιοτικά χορηγούνται μόνο με Ηλεκτρονική ιατρική συνταγή βάσει του νόμου. Την πινακίδα αυτή προτείνουμε να πλαστικοποιήσετε για να αναρτηθεί εντός του χώρου του φαρμακείου
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η δημιουργία και των φυλλαδίων αυτών βασίζεται στις ιδέες και την επιμέλεια, νέων συναδέλφων Φαρμακοποιών. Σε αυτή την φάση της πανδημίας που διαφαίνεται ότι θα είναι ακόμη πιο επικίνδυνη, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, συνεχίζει τις δράσεις του που έχουν στόχο τόσο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα Δημόσιας Υγείας όσο και την στήριξη των Φαρμακοποιών που συνεχίζουν αδιάλειπτα να προσφέρουν από τον πάγκο υπηρεσίες υγείας.
Η δράση αυτή έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης που αφορά στη δημιουργία του κοινωνικού σποτ για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και την χρήση της μάσκας. Στην προσπάθεια μας αυτή ως Διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αξιοποιούμε το έμψυχο επιστημονικό δυναμικό του κλάδου γι αυτό και η υποστήριξη σας είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη.

Η επιτυχία της πρωτοβουλίας μας αυτής θα κριθεί από την δική σας ενεργό στήριξη και συμμετοχή.

Με Εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ     ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ

 

ΠΙΝΑΚΙΔΑ 1

ΠΙΝΑΚΙΔΑ 2

ΑΦΙΣΑ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ