Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας , συνεχώς ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά θέματα , έλαβε την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στην εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων... Η Σοφία Κλοκώνη στην hmerisiakorinthou.gr για τις προηγούμενες και τις επόμενες δράσεις του φαρμακευτικού συλλόγου κατά της έμφυλης βίας

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας , συνεχώς ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά θέματα , έλαβε την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στην εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βέλου, για το πρόβλημα της έμφυλης βίας. Η hmerisiakorinthou.gr επικοινώνησε σήμερα το πρωϊ με την πρόεδρο του συλλόγου κα Κλοκώνη Σοφία προκειμένου να μας ενημερώσει πιο αναλυτικά για την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία αλλά και για άλλες παρόμοιες που προηγήθηκαν αλλά και αυτή που θα ακολουθήσει στο Λουτράκι.

Η κα Κλοκώνη μας είπε:

“Αυτό ήταν επ’ αφορμής της δολοφονίας μιας συναδέλφου, φαρμακοποιού, προ διετίας, με καταγωγή από το Βέλο Κορινθίας. Εκεί κινητοποιηθήκαμε, ως Φαρμακευτικός Σύλλογος και ευρύτερα ως Κορινθία, να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο κατά της έμφυλης βίας. Ήταν η δεύτερη κατά σειρά δράση που έχω καταγράψει.

Η πρώτη (δράση) είχε λάβει χώρα στα πλαίσια μιας Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου, καλώντας το ειδικό κέντρο καταπολέμησης της βίας με έδρα την Κόρινθο να μάς μιλήσει και να μας προμηθεύσει υλικό, που μέσω των φαρμακείων μπορέσαμε να διανείμουμε στους πολίτες, και αφορούσε Κέντρο Βοηθείας που απευθύνονται γυναίκες ή άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται σε μια κατάσταση κινδύνου (σ.σ. δείτε ΕΔΩ).

Στα χρόνια αυτά της πανδημίας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πάλι “έτρεξε” μία δράση: Διαφήμισε δηλαδή και πρόβαλε ότι θα μπορούσαν στον φαρμακοποιό να απευθύνονται, δίνοντας ένα σήμα κινδύνου, κάποιοι άνθρωποι που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία και ο φαρμακοποιός να τους απαντάει με έναν αριθμό 15900 που είναι ένα κέντρο παροχής βοήθειας σ΄ αυτούς τους ανθρώπους, ποικιλοτρόπως (σ.σ. δείτε ΕΔΩ).

Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, με το συμβάν στο Βέλο, να ενεργοποιηθεί πολύ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, πιστεύοντας ότι εκεί τίθενται οι βάσεις, μιλώντας στα παιδιά που θα ‘ναι οι αυριανοί νέοι άνθρωποι. Και η πρώτη του πρωτοβουλία (του Συλλόγου) ήταν, βρίσκοντας χορηγούς – κι ένας από αυτούς ήταν και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας – να υπάρξει μία τοιχοποιία, ένα γκράφιτι στο σχολείο, που να περνάει αυτό το μήνυμα, κατά της έμφυλης βίας, και να διοργανώσει και μια εκδήλωση μόλις προχθές, αντιπροχθές, όπου τον Σύλλογό μας εκπροσώπησε και μία φαρμακοποιός του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία έβγαλε και έναν πολύ συγκινητικό λόγο, έχει και φαρμακείο στο Βέλο και γνώριζε και όλη την οικογένεια του θύματος, της φαρμακοποιού δηλαδή, που χάθηκε πριν δύο χρόνια. Αυτή η εκδήλωση, λοιπόν, είχε μια θεματολογία για την έμφυλη βία με πολλούς αξιόλογους ομιλητές (σ.σ. δείτε ΕΔΩ).

Ο τρίτος σταθμός, σ’ αυτές τις δράσεις: ανακοινώθηκε ήδη προχθές θα είναι στο Πελοποννησιακό Συνέδριο Φαρμακοποιών, το οποίο θα γίνει αυτή τη χρονιά στο Λουτράκι στις 30/9, θα είναι οικοδεσπότης ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας και θα αναπτύξει το θέμα (της έμφυλης βίας), έχοντας βάλει ως συντονίστρια την κα Στελλάτου, τη φαρμακοποιό, μέλος του Συλλόγου μας και συγγραφέα, παράλληλα, η οποία μετείχε σε μία πρωτοβουλία με άλλες 50 Ελληνίδες συγγραφείς να δημιουργήσουν ένα δίκτυο Ελλήνων συγγραφέων, εξέδωσαν ένα βιβλίο, Εκδόσεις Καστανιώτη, λέγεται “Η Φωνή της”. Τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Καταπολέμησης της Βίας και στο Συνέδριό μας θα υπάρχουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Δικτύου. Συντονίστρια (θα είναι) αυτή η φαρμακοποιός, μέλος του Συλλόγου μας και συγγραφέας, που συμμετείχε στη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου. Τα έσοδα, σας είπα, θα διατεθούν γι’ αυτό το σκοπό, και πάλι δηλαδή θα κινητοποιήσουμε τον κόσμο και θα ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σ’ αυτή τη συγκεκριμένη ημερομηνία.”

πηγή: hmerisiakorinthou.gr