Ο ΦΣΚ συμμετείχε ενεργά στην υλοποίηση μιας εξαιρετικής πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης κατά της έμφυλης βίας, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βέλου,... Ο ΦΣΚ στηρίζει τις πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης κατά της έμφυλης βίας

 

Ο ΦΣΚ συμμετείχε ενεργά στην υλοποίηση μιας εξαιρετικής πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης κατά της έμφυλης βίας, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βέλου, αφιερωμένη στην άτυχη νεαρή συνάδελφο Γαρυφαλλιά Ψαρράκου με καταγωγή από το Βέλο Κορινθίας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση του έργου, τον ΦΣ Κορινθίας εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ και φαρμακοποιός Βέλου, κα Σπυροπούλου Κατερίνα.

Ο ΦΣΚ εκτός από την έμπρακτη στήριξή του στην πρωτοβουλία αυτήν, ανακοίνωσε και την ένταξη ειδικής θεματικής ενότητας για την ευαισθητοποίηση κατά της βίας στο πρόγραμμα του επικείμενου Συνεδρίου των Φαρμακευτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, του οποίου θα είναι φέτος ο οικοδεσπότης.

 

 

Η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων του Δημοτικού σχολείου Βέλου:

Μετά την πρώτη δημόσια τοιχογραφία ενάντια στην έμφυλη βία, εμπνευσμένη από τη Γαρυφαλλιά, η Urbanact.gr και ο καλλιτέχνης Life In Colour επέστρεψαν στο σχολείο μας και δημιούργησαν δεύτερη τοιχογραφία, αυτή τη φορά ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό, υπέρ της αγάπης, της φιλίας, της ενσυναίσθησης και της συνύπαρξης στα πλαίσια του προγράμματος Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια Urbanact .
Το σχολείο μας κοσμούν πλέον δύο υπέροχα murals και με αφορμή την ολοκλήρωση τους, πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή 7/7 εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα, στην οποία συμμετείχε ενεργά ο φορέας Gineanthropos με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις κατά της έμφυλης βίας και της βίας εν γένει, κλείνοντας αυτό το project με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Εκτός από τους εισηγητές του Γίνε Άνθρωπος το λόγο πήραν ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Κώστας Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος μας κ. Αννίβας Παπακυριάκος, ο συντονιστής της URBAN ACT, κ. Κυριάκος Ιωσηφίδης, ο νέος διευθυντής του σχολείου μας κ. Χρόνης Κατσάνος, ο κ. Αλέξης Κούγιας, η κ. Σπυρόπουλου Κατερίνα ως εκπρόσωπος του Φαρμακευτικου Συλλόγου Κορινθίας και τέλος η μαμά της Γαρυφαλλιάς κ. Αλεξανδρα Μακου.
🔴Ευχαριστούμε όλους, όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους.
🔴Ευχαριστούμε θερμά το Δήμος Βέλου Βόχας και το νομικό πρόσωπο ΝΠΔΔ “ΑΝΕΛΙΞΗ” Δήμου Βέλου – Βόχας για όλη τη υποστήριξη και τη συμπαράστασή τους.
🔴Ευχαριστούμε τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, που μας αγκάλιασαν και που δίχως την πολύτιμη συμβολή τους, δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το τεράστιο project, μέσω του οποίου ευελπιστούμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία.