Αθήνα, 21 Ιουνίου 2022 Αριθμ. Πρωτ. 2462 Προς: Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας Θέμα: «Επιβεβαίωση στοιχείων φαρμακείου στις Αρχικές υπηρεσίες για φαρμακοποιούς, της πύλης... Επιβεβαίωση στοιχείων φαρμακείου στις Αρχικές υπηρεσίες για φαρμακοποιούς, της πύλης ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ

 

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2022

Αριθμ. Πρωτ. 2462

Προς: Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Θέμα: «Επιβεβαίωση στοιχείων φαρμακείου στις Αρχικές υπηρεσίες για φαρμακοποιούς, της πύλης ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ»

Από την υποβολή των συνταγών Ιουνίου θα έχουν ενεργοποιηθεί αλλαγές στην πύλη ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ, οι οποίες στοχεύουν σε προσαρμογές που είναι απαραίτητες για την εκκαθάριση των συνταγών φαρμάκων, απλουστεύοντας και αυτοματοποιώντας τη διαδικασία υποβολής.

➢ Στο αρχικό μήνυμα που εμφανίζεται κατά την είσοδο στην πύλη, δηλώνεται η υποχρέωση ελέγχου και επικαιροποίησης των ήδη αποθηκευμένων στοιχείων του φαρμακείου και η δήλωση του φαρμακοποιού επ’ ονόματι του οποίου έχει χορηγηθεί η άδεια ιδρύσεως και η άδεια λειτουργίας του φαρμακείου, ή όλων των φαρμακοποιών σε περίπτωση συστεγαζομένων φαρμακείων, ή των ορισθέντων υπευθύνων φαρμακοποιών με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη στις περιπτώσεις κληρονομικών φαρμακείων ή πολυϊδιοκτησίας.

Παραδείγματα καταχωρήσεων οι οποίες αφορούν τις περιπτώσεις:

 

  • Του μοναδικού φαρμακοποιού επ’ ονόματι του οποίου έχει χορηγηθεί η άδεια ιδρύσεως και η άδεια λειτουργίας του φαρμακείου, στα φαρμακεία εκείνα που λειτουργούν με μία άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας.
  • Του καθενός εκ των φαρμακοποιών που κατέχουν άδεια ιδρύσεως φαρμακείου, σε συστεγαζόμενα φαρμακεία.
  • Του ορισθέντος υπεύθυνου φαρμακοποιού με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη στις περιπτώσεις κληρονομικών φαρμακείων και των φαρμακείων του άρθρου 2 παρ. 2 του Π.Δ. 64/2018 (πολυϊδιοκτησία).
  • ΔΕΝ δηλώνονται οι υπάλληλοι φαρμακοποιοί των φαρμακείων, όταν δεν έχουν ορισθεί ως υπεύθυνοι φαρμακοποιοί με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη σύμφωνα με την ανωτέρω περίπτωση.
  • ΔΕΝ δηλώνονται οι εταίροι φαρμακοποιοί, οι οποίοι μετέχουν στην εταιρική σύνθεση ενός φαρμακείου και δεν είναι οι κάτοχοι της άδειας ιδρύσεως φαρμακείου ή οι ορισθέντες υπεύθυνοι φαρμακοποιοί σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Μήνυμα στην πύλη ΚΜΕΣ: «Παρακαλούμε δώστε έμφαση στην καταχώριση των ΑΜΚΑ των υπευθύνων Φαρμακοποιών του Φαρμακείου σας για το διάστημα από 01.06.2022 και έπειτα.» 

 

➢ Στην περίπτωση 2ου , 3ου υπευθύνου φαρμακοποιού επιλέγετε εκ νέου «Προσθήκη Φαρμακοποιού»

➢ Στο παρακάτω πλαίσιο που ανοίγει κατά την ενέργεια «Προσθήκη Φαρμακοποιού» σας προτείνουμε να συμπληρώνετε στο πεδίο «Ενεργός από*:» την τρέχουσα ημερομηνία στην οποία κάνετε τη συγκεκριμένη καταχώρηση.

 

➢ Σε περίπτωση που προχωρήσουμε σε αποθήκευση χωρίς την προσθήκη υπεύθυνου φαρμακοποιού ακολουθεί το μήνυμα:

«Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας υπεύθυνος φαρμακοποιός»

Μόνο μετά την επιτυχή αποθήκευση του/των υπεύθυνων φαρμακοποιών σύμφωνα με τα ανωτέρω, μπορούμε να επιστρέψουμε στην αρχική σελίδα και να έχουμε πρόσβαση στις υπόλοιπες υπηρεσίες του site όπως και στην υποβολή των λογαριασμών Ιουνίου για την οποία θα υπάρξουν αναλυτικές οδηγίες.

Στην αρχική οθόνη της πύλης ΚΜΕΣ στις «Υπηρεσίες για φαρμακοποιούς» έχει προστεθεί η επιλογή «Στοιχεία φαρμακείου» όπως αυτά έχουν αποθηκευτεί κατά την ανωτέρω διαδικασία και τα οποία δύνανται να τύχουν επεξεργασίας και πάλι σε περίπτωση μεταβολών ή εσφαλμένης καταχώρησης

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ      ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [222.01 KB]