Αθήνα, 15 Μαΐου 2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών  σεμιναρίων που αφορούν στην Παρασκευή  Γαληνικών Σκευασμάτων στο Φαρμακείο που διοργάνωσε ο... Σεμινάρια παρασκευής γαληνικών σκευασμάτων για τους φαρμακοποιούς της Αθήνας και του Πειραιά

 

Αθήνα, 15 Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών  σεμιναρίων που αφορούν στην Παρασκευή  Γαληνικών Σκευασμάτων στο Φαρμακείο που διοργάνωσε ο ΠΦΣ για τους Φαρμακοποιούς της Αθήνας και του Πειραιά με τη συνεργασία και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά .

Τα σεμινάρια, με θέμα: «Υποδειγματική  Παρασκευή Γαληνικών Σκευασμάτων-Διασφάλιση Ποιότητας στο εργαστήριο του Φαρμακείου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία» τελούν υπό την αιγίδα των Τμημάτων Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου Πατρών και ΑΠΘ.

Τα σεμινάρια  διοργανώθηκαν  στο Εργαστήριο Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την επιστημονική ευθύνη του Επ. Καθηγητή Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, κ. Παρασκευά Δάλλα.

Την πρώτη ημέρα (13.5.2023) χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους ο κ. Στέλιος Καλογερόπουλος , Γ΄ Αντιπρόεδρος του Π.Φ.Σ. και Γραμματέας στον Φ.Σ. Αττικής . Ο κ. Καλογερόπουλος χαρακτήρισε τους Φαρμακοποιούς ως «τη δύναμη της διπλανής πόρτας» και εξήρε την αναγκαιότητα της συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης .

Την δεύτερη μέρα (14.5.2023) χαιρέτισε ο κ. Καλογερόπουλος και ο κ. Τάκης Φράγκος , Ταμίας του Π.Φ.Σ. που τόνισε μεταξύ άλλων πώς «η αναγκαιότητα των φαρμακοποιών αναδείχθηκε στην περίοδο της πανδημίας , αλλά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε αυτό αλλά θα πρέπει να εκπαιδευόμαστε συνεχώς ώστε να παρέχουμε συνεχώς βελτιωμένες υπηρεσίες στους πολίτες».

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικό Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς  αναφερόμενος στον κύκλο των σεμιναρίων που διοργανώθηκαν στην Αθήνα,  τόνισε ότι:  « μετά  την μεγάλη απήχηση που είχαν στους φαρμακοποιούς της Αθήνας και του Πειραιά τα σεμινάρια , προγραμματίζεται νέος κύκλος προκειμένου να συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι φαρμακοποιοί που εκδήλωσαν τη επιθυμία να τα παρακολουθήσουν ».

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Δείτε εδώ το άρθρο και φωτογραφίες από το εργαστήριο.