Aνακοίνωση ΠΦΣ ΑΘΗΝΑ 5/6/2013 Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΠΦΣ καλεί έκτακτη ΓΣ το Σάββατο 15 /6/2013 και ώρα 10 π.μ....

[toc]

[post-date]

Aνακοίνωση ΠΦΣ

ΑΘΗΝΑ 5/6/2013

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΠΦΣ καλεί έκτακτη ΓΣ το Σάββατο 15 /6/2013 και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Π.Φ.Σ.

Μετά την παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ και την όξυνση μιας σειράς προβλημάτων, το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. ομόφωνα καλεί τον κλάδο σε κινητοποιήσεις.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ

  • Καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ (τρέχοντα και ληξιπρόθεσμα χρέη)
  • Εξελίξεις στον κλάδο από τις μνημονιακές απαιτήσεις
  • Έγκριση πρακτικών προηγούμενων Γ.Σ.
  • Ανακοινώσεις.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

Αίτημα για σύγκληση Γ Σ του Π.Φ.Σ

Η πρωτοφανής στοχοποίηση του κλάδου και η συνεχιζόμενη οικονομική αφαίμαξη των φαρμακείων με προφανή στόχο το κλείσιμο μεγάλου αριθμού από αυτά, δεν έχει τελειωμό. Η βιωσιμότητα πολλών φαρμακείων είναι πλέον αμφισβητούμενη, η υπομονή πολλών συναδέλφων έχει εξαντληθεί, η αγανάκτηση είναι στο κατακόρυφο και η Κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από κυβερνητικούς συνδικαλιστές, υλοποιεί τις εντολές της Τρόϊκας.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο, να σπάσουν τους άρρηκτους δεσμούς της Ελληνικής Κοινωνίας με το φαρμακείο της γειτονιάς. Στόχος η πολυδιάσπαση του κλάδου δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού στην λειτουργία των φαρμακείων.

Πέραν της οικονομικής αφαίμαξης, η αφαίρεση ύλης από τα φαρμακεία, ικανοποιώντας τις επιθυμίες των super markets, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι εκβιασμοί και οι απειλές από την πλευρά της κυβέρνησης δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνιών για τις προθέσεις της. Μη αναγνωρίζοντας την κοινωνική διάσταση της προσφοράς των φαρμακοποιών και την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους ασφαλισμένους, επιδιώκει πάλι στις πλάτες των φαρμακοποιών λαϊκίζοντας να στηρίξει την δήθεν κοινωνική της πολιτική.

Όλο αυτό το διάστημα των 3 χρόνων εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, με τα γνωστά αποτελέσματα, έμπρακτα έχει βάλει πλάτες το Προεδρείο της διοίκησης του ΠΦΣ.

Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής ο διορισμός του Προέδρου του ΠΦΣ σε κορυφαία κυβερνητική θέση και η μη παραίτησή του, ως όφειλε, συνεχίζοντας να προσφέρει τις «υπηρεσίες του» κατ’ εντολή της κυβέρνησης. Το πρωϊ δηλαδή συμπεριφέρεται ως μέλος της κυβέρνησης και το απόγευμα ως συνδικαλιστής για να “προασπίσει ” τα συμφέροντα του κλάδου.

Τρείς εβδομάδες μετά το αίτημα μελών του Δ.Σ για ενημέρωση επί των προθέσεών του και μία εβδομάδα μετά το αίτημα για παραίτησή του και ενώ :

1) Είναι σε συνεχή εκκρεμότητα οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ

2) Ενόψει ενταλμάτων πληρωμής της εφορίας και της αδυναμίας πληρωμών, δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια ρύθμισης των χρεών και αποτροπής των κατασχέσεων.

3) Είναι στην καθημερινή ατζέντα οι απειλές και οι εκβιασμοί για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τις βιταμίνες να περάσουν στα super market.

4) Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική παρέμβαση για την ρύθμιση του ωραρίου

5) Οι κατ’ ιδίαν εντολές πληρωμής, με παρεμβάσεις υπουργών και του διοικητή του ΕΟΠΥΥ, σε συγκεκριμένα φαρμακεία συνεχίζονται, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από το προεδρείο του ΠΦΣ. ( ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΉ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ)

6) Το ΤΣΑΥ είναι υπό κατάρευση και πολύ σύντομα θα δεχτεί νέο κούρεμα

ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, το προεδρείο του ΠΦΣ , με α.α.(αντί αυτού) ενημερώσεις, διαχειρίζεται την κατάσταση χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις και προγραμματισμό και αφού έχει οδηγήσει τον κλάδο σε αδράνεια και σε απόγνωση και τον ΠΦΣ σε πλήρη απαξίωση, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο.

Γι αυτούς τους λόγους εμείς που υπογράφουμε, αντιπρόσωποι στον ΠΦΣ και πρόεδροι ΤΦΣ, ζητάμε την άμεση σύγκληση της Γ.Σ διευρυμένη με τους Προέδρους των Συλλόγων.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ :

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΛΚΙΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΗΝΑ

ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ ΑΘΗΝΑ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΚΑΟΥΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΗΒΑ

ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΤΑΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΚΑΡΑΠΟΥΓΙΟΥΚΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΑΜΑ

ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΧΑΝΙΑ

ΚΑΤΣΙΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΚΑΡΟΥΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΛΑΪΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΗΜΑΘΙΑ

ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΘΗΝΑ

ΜΑΤΣΙΟΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΤΖΕΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΜΑΥΡΟΛΕΩΝ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΜΑΡΕΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΜΠΙΜΠΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

ΠΑΝΔΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΙΤΩΛΟ/ΝΙΑΣ

ΠΙΣΤΟΦΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΑΛΑ

ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΟΒΙΔΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

ΡΑΡΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΣΙΚΑΝΔΙΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η συλλογή υπογραφών από Προέδρους Συλλόγων και Αντιπροσώπων συνεχίζεται μέχρι την κατάθεση των εγγράφων στο Προεδρείο του Π.Φ.Σ. (Τηλ. επικοινωνίας 6977776850)

Πρόσκληση της «Πανελλήνιας Φαρμακευτικής Συμμαχίας»

Συνάδελφοι,

Η αφαίμαξη πόρων και ύλης από τα Φαρμακεία μας συνεχίζεται αμείωτη, ο επιστημονικός μας ρόλος αμφισβητείται, η καθημερινότητά μας έχει γίνει αφόρητη. Από την είσοδο της κρίσης στη χώρα μας έως και σήμερα, το ελληνικό Φαρμακείο είναι ο κλάδος που δέχθηκε από τα πιο σκληρά και ανελέητα χτυπήματα μέσα από τη λαίλαπα των επώδυνων μέτρων που επεβλήθησαν στην ελληνική κοινωνία.

Η ελεύθερη πτώση που καταγράφει ο κλάδος μας σε όλους τους τομείς είναι ολοκληρωτική. Oικονομική, θεσμική, συνδικαλιστική και συλλογικού ηθικού. Δυστυχώς, μέχρι τώρα ασυγκράτητη. Συνεπώς, η αλλαγή συμπεριφοράς και πλεύσης όχι μόνο των πρωτοβάθμιων αλλά και του Δευτεροβάθμιου Συλλογικού μας οργάνου (ΠΦΣ), που μεταξύ άλλων θα απορρέει μέσα από νέα πρόσωπα με νέες ιδέες και οράματα, είναι η επιθυμία των συναδέλφων μας σε όλη την Ελλάδα.

Ο Κλάδος δεν εκπροσωπείται επαρκώς και αρκείται στωϊκά σε ένα απολιθωμένο μοντέλο συνδικαλισμού, με ανεπαρκή – κομματικοποιημένη τακτική επίλυσης των ζητημάτων μας, αποκλείοντας κάθε δυνατότητα επιτυχών δράσεων. Ο ενθουσιασμός αποθαρρύνεται. Η πείρα αδυνατεί να καθοδηγήσει. Ο «χρωματισμός» αρνείται να ξεθωριάσει. Η τρομοκρατία επιβάλλεται…

Οι μέθοδοι που ακολουθήθηκαν τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο, με κορύφωση την μετατροπή του Π.Φ.Σ. σε «γραφείο τύπου» του ΕΟΠΥΥ , λειτουργώντας ως άτυπος εφησυχαστικός και παραπληροφοριακός κρατικός μηχανισμός, αποδεικνύουν τις προθέσεις αυτών που οδήγησαν τον κλάδο στη σημερινή κατάσταση αποδυνάμωσης και απαξίωσης.

Εκ των πραγμάτων είναι πλέον απαραίτητη η δημιουργία μιας νέας παράταξης, ανοικτής μεν στα κελεύσματα των καιρών αλλά και ικανής να προασπίσει τα συμφέροντα του κλάδου και να ξαναδώσει όραμα και προοπτική εκσυγχρονισμού και δημιουργικής εξέλιξης στο ελληνικό Φαρμακείο. Μιας παράταξης απαλλαγμένης από την παρουσία όλων όσων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στην κατρακύλα του κλάδου, συμμετείχαν σε όλες τις «μεθόδους» απαξίωσής του, και προσπάθησαν με λύσσα να μας κρατήσουν αλυσοδεμένους με πεπαλαιωμένες αντιλήψεις και νοοτροπίες.

Μιας παράταξης που θα συμβάλει στη δημιουργία μιας αμφίδρομα επωφελούς συνεργασίας με το Κράτος, το οποίο θα πρέπει επιτέλους να μας αντιμετωπίσει ξανά ως συνεργάτες στις προσπάθειές του…!
Οφείλουμε με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει, να διεκδικήσουμε μαζί τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, που προϋποθέτει την ουσιαστική παρουσία και τη δυναμική σας παρέμβαση στο συνδικαλιστικό «γίγνεσθαι» του κλάδου.

Μαζί θα αγωνιστούμε με αποφασιστικότητα για να διασώσουμε το Φαρμακείο σήμερα,
Μαζί θα γυρίσουμε σελίδα προς το το Φαρμακείο του αύριο,
Μαζί θα αναβαθμίσουμε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο σε …

“Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία”

 

Σας καλούμε όλους μαζί μας

 

Χωρίς κομματικές ταυτότητες
Χωρίς γεωγραφικούς προσδιορισμούς ή περιορισμούς
Χωρίς αδράνεια και μεμψιμοιρία για τα λάθη του παρελθόντος

 

για ένα κοινό αύριο, για μια κοινή πορεία, που θα διασφαλίζει και θα εξελίσσει την ύπαρξή μας, ενω παράλληλα θα αναγεννήσει την αισιοδοξία μας μέσα απο ρεαλιστικούς στόχους.

 

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.