Αθήνα, 1/3/2022 Αρ. Πρωτ. 875 Λόγω αλλαγής στον προμηθευτή των ιδιοσκευασμάτων «One-alpha», η ταινία γνησιότητας άλλαξε μοναδικό σειριακό αριθμό (κάτω barcode). Η αλλαγή... ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗN ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ “ONE-APLHA”

 

Αθήνα, 1/3/2022

Αρ. Πρωτ. 875

Λόγω αλλαγής στον προμηθευτή των ιδιοσκευασμάτων «One-alpha», η ταινία γνησιότητας άλλαξε μοναδικό σειριακό αριθμό (κάτω barcode).

Η αλλαγή αυτή συνοδεύτηκε από κατάργηση της δυνατότητας συνταγογράφησης από την ΗΔΙΚΑ, μετά από την απόσυρση των κωδικών με τους οποίους κυκλοφορούσαν μέχρι τώρα από την εταιρεία LEO η οποία τα διέθετε.

Μετά από ενέργειες του ΠΦΣ θα επανέλθει σε ισχύ ο παλαιός κωδικός για χρονικό διάστημα δύο μηνών, έτσι ώστε να μπορέσουν να διατεθούν μέσω συνταγών, οι ποσότητες των ιδιοσκευασμάτων τα οποία υπάρχουν σε απόθεμα στα φαρμακεία ή έχουν στο μεταξύ δοθεί ως δανεικά σε ασθενείς.

Για το χρονικό διάστημα αυτό, θα κυκλοφορούν και θα εκτελούνται ηλεκτρονικά παλιές και νέες συσκευασίες του ιδιοσκευάσματος «One-alpha», οι οποίες φυσικά φέρουν διαφορετικούς σειριακούς αριθμούς στην ταινία γνησιότητας.

Επίσης η εταιρεία Farmasyn που έχει τη νέα άδεια κυκλοφορίας μας ενημέρωσε, ότι οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να επιστρέφουν τις ποσότητες των παλιών συσκευασιών των ιδιοσκευασμάτων «One-alpha» που διαθέτουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ    ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ