Έκτακτα μέτρα Νομού Κορινθίας:   Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 12639/2021 με τίτλο “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από... Έκτακτα μέτρα για το νομό Κορινθίας

 

Έκτακτα μέτρα Νομού Κορινθίας:

 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 12639/2021 με τίτλο “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00. Βασικά σημεία:

 

όλη η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας εντάσσεται σε Περιοχή Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινη ζώνη)

απαγόρευση γενικής κυκλοφορίας στις 18:00 (καταστήματα μέχρι 17:30)

– τα Φαρμακεία εξαιρούνται των μέτρων και ακολουθούν το κανονικό τους ωράριο

– επιτρέπεται ένας (1) πελάτης ανά 25τμ κύριου καταστήματος με αποστάσεις 1,5μ μεταξύ τους

 

Ενημέρωση για το ωράριο του ΦΣΚ:

 

Με τη νέα ΚΥΑ τα φαρμακεία συνεχίζουν να εξαιρούνται από έκτακτες ρυθμίσεις ωραρίου και ακολουθούν το κανονικό τους ωράριο όπως σας είχαμε ενημερώσει σε ανακοίνωσή μας (δείτε ΕΔΩ). Πλέον ισχύει για όλο το Νομό. Συνεχίζει να ισχύει η απόφασή μας για δυνητική αλλαγή ωραρίου περιοχής μόνο μετά από αίτημα των συναδέλφων της εκάστοτε περιοχής που θα υποβληθεί στο Σύλλογο από Δευτέρα 1/3/2021.

 

Στο θέμα των ραντεβού για εμβολιασμό για τους 75 και άνω:

 

Λάβαμε προφορική ενημέρωση από το γραφείο του ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ότι θα ανοίξουν δύο επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στην Κορινθία για εμβόλια Pfizer. Άρα θα εμφανιστούν διαθέσιμα ραντεβού στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες για τον μήνα Απρίλιο.

Δεν αναφέρθηκε η ακριβής ημερομηνία που θα είναι τεχνικά έτοιμο το σύστημα για την εμφάνιση τους. Εξηγήθηκε ότι η διαθεσιμότητα των ραντεβού για τον μήνα Μάρτιο ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες πανελλαδικά και πλέον θα εμφανίζονται διαθέσιμα ραντεβού μόνο για τον Απρίλιο σε όλη τη χώρα.

 

Υπενθυμίζουμε:

 

– Το πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος στο φαρμακείο ΕΔΩ

– Τη μέριμνα για τους συναδέλφους των οποίων το Φαρμακείο θα παραμείνει υποχρεωτικώς κλειστό λόγω κρούσματος κορωνοϊού ΕΔΩ