Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά σάς παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης «Επάγγελμα φαρμακοποιός: Πώς βιώνουμε το σήμερα, πώς βλέπουμε το αύριο;», που πραγματοποιήθηκε στο...
[post-date]
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά σάς παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης «Επάγγελμα φαρμακοποιός: Πώς βιώνουμε το σήμερα, πώς βλέπουμε το αύριο;», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του φαρμακευτικού συνεδρίου-έκθεσης Hellas PHARM 2013, στις 6 και 7 Απριλίου. Χορηγός ήταν η εταιρεία Pierre Fabre.

 

Στη δημοσκόπηση συμμετείχε μεγάλο δείγμα ερωτηθέντων, συνολικά 420 φαρμακοποιοί, και τα αποτελέσματα είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο του φαρμακείου.

 

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «Τι σας δυσκολεύει περισσότερο κατά την άσκηση του επαγγέλματός σας σήμερα;», 6 στους 10 φαρμακοποιούς επισήμαναν την αβεβαιότητα της έγκυρης καταβολής της αποζημίωσης των συνταγών από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς αυτή συνεπάγεται έλλειψη ρευστότητας για τα φαρμακεία και κίνδυνο επιβίωσής τους.

 

Με δεδομένο το γεγονός ότι στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον χώρο του φαρμακείου, οι φαρμακοποιοί πρέπει να κάνουν ουσιαστικά βήματα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, το 37% των ερωτηθέντων τόνισε ότι ευκαιρία για τα επόμενα χρόνια αποτελεί η ανάπτυξη των παραφαρμάκων με έμφαση στην πρόληψη ασθενειών, την καλή φυσική κατάσταση και την ομορφιά των πελατών του φαρμακείου. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, σε ποσοστό 38%, απάντησαν ότι αναπτύσσουν περισσότερο τα OTC’s προϊόντα στο φαρμακείο τους.

 

Καθοριστικής σημασίας όμως για τους φαρμακοποιούς είναι και η εικόνα που έχουν γι’ αυτούς οι πελάτες τους. Συγκεκριμένα, 7 στους 10 φαρμακοποιούς θεωρούν πως ο πελάτης τούς βλέπει ως απαραίτητους συμβούλους υγείας, τους οποίους και εμπιστεύεται, και ποσοστό 38% των ερωτηθένων πιστεύει ότι ο πελάτης χρειάζεται από τον φαρμακοποιό του πιο εξειδικευμένες συμβουλές.

 

Τέλος, στην ερώτηση «Πόσο σημαντική θεωρείτε τη δια βίου εκπαίδευση του φαρμακοποιού για την ανάπτυξη του φαρμακείου σε αυτή την περίοδο;», ποσοστό 76% απάντησε «Πολύ σημαντική», τονίζοντας για ακόμα μία φορά τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης των φαρμακοποιών.

 

Νικητές της κλήρωσης

 

Όσοι πήραν μέρος στη δημοσκόπηση, συμμετείχαν αυτόματα και σε κλήρωση με πλούσια δώρα. Οι φαρμακοποιοί Κατερίνα Ισοπούλου, Ευάγγελος Μάλιαγκας και Στασινός Σικαλιάς κέρδισαν από ένα ipad, αξίας 500€, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που πήραν ως δώρο προϊόντα αξίας 100€ από την όμιλο Pierre Fabre.

 

Για να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πατήστε εδώ.

 

 

pharmacorner.gr

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.