Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία Για την επιβίωση του ελληνα φαρμακοποιού  Συγκροτήσαμε μια ομάδα φαρμακοποιών –συνδικαλιστών που κύρια χαρακτηριστικά τους είναι πως βιοπορίζουν αποκλειστικά από...
[post-date]

Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία

Για την επιβίωση του ελληνα φαρμακοποιού

 Συγκροτήσαμε μια ομάδα φαρμακοποιών –συνδικαλιστών που κύρια χαρακτηριστικά τους είναι πως βιοπορίζουν αποκλειστικά από το φαρμακείο τους, ανησυχούν έντονα από τη σιωπή «νεκροταφείου» που επικρατεί στον κλάδο παρά την λαίλαπα που μας σαρώνει, και πάνω απ’ όλα δεν έχουν καμιά κομματική αγκύλωση ή δέσμευση.

Δεν έχουμε κανένα λογο να «στρογγυλεύουμε» τις γωνίες όπως το προεδρείο του ΠΦΣ και να διαλαλούμε ανύπαρκτες νίκες ώστε να αποφεύγουμε την αλήθεια.

Δεν επιδιώκουμε απλά να αντιπολιτευτούμε τον ΠΦΣ, για να γίνουμε χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη.

Προσπαθούμε να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά του κλάδου.

Είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους συναδέλφους που αποδέχονται τις αρχές μας και ιδιαιτέρα στους νέους γιατί αυτοί αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στο επάγγελμα και είναι αυτοί που κύρια πλήττονται από αυτήν την κρίση.

Επιδιώκουμε να μετατρέψουμε την δικαιολογημένη απογοήτευση και «παραίτηση» των συναδέλφων σε «παραγωγική» οργή.

Οργή :

1.για την ενσωμάτωση της αντιπολίτευσης του ΠΦΣ στην λογική διαχείρισης που ασκεί το προεδρείο,

2. για την προσπάθεια, πλήρους απαξίωσης,εκ μέρους του ΠΦΣ, των πρωτοβάθμιων οργάνων του κλάδου που κορυφώθηκε με την υπογραφή της περιβόητης πια σύμβασης με την UNISYSTEMS.

3. για τον Τειρεσία που σε πείσμα των εξαγγελιών Κυβέρνησης και ΠΦΣ παρέμεινε απλά μάντης, καθώς και για τον εφιάλτη της εφορίας που στραγγίζει κάθε απόθεμα μας..

4. για τα χειροκροτήματα υπέρ της περήφανης νίκης της αποφυγής του αναδρομικού rebate που τελικά παρακρατήθηκε στο ακέραιο.

5. για τις κινητοποιήσεις που διακόπηκαν χωρίς όπως αποδείχτηκε λόγο, με προσωπικά sms παραβιάζοντας κάθε θεσμική νομιμότητα και κάθε συνδικαλιστική πρακτική

6. για την προσπάθεια απαξίωσης των «δήθεν αγωνιστών και μαξιμαλιστών» που όμως δικαιώθηκαν από τις εξελίξεις.

7. για τους «μικρόψυχους» που αμφισβητούσαν το θαύμα της δίμηνης πίστωσης. Μας απέμειναν οι ασπασμοί με τον αναπληρωτή υπουργό στο pharma point και το απολύτως μετρητοίς του χονδρεμπορίου.

8. για την ανοχή και την ενίσχυση των απεργοσπαστικών εγκυκλίων του ΕΟΠΥΥ

9. για την στήριξη ψεύτικων χρονοδιαγραμμάτων και για την πληρωμή σε πολλές … άτοκες δόσεις των οφειλομένων που αιχμαλωτίζουν τον φαρμακοποιό σε μια καταστροφική αδράνεια για να μη χάσει δήθεν την ρευστότητα.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα διαμορφώνουμε ένα φορέα σκέψης, προβληματισμού αλλά και δράσης.

Εκτιμούμε πως πρέπει να μελετηθούν σε βάθος τα στοιχεία τζίρου των φαρμακείων για να καθορισθεί επακριβώς η τρέχουσα διαστρωμάτωση του κλάδου ώστε να εκπονηθεί άμεσα ένα σχέδιο διάσωσης για τον Έλληνα φαρμακοποιό.

Ήδη η ομάδα μας βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας ενός σχεδίου διάσωσης και αναβάθμισης του επαγγέλματος, ένα σχέδιο που θα διαπραγματεύεται το φαρμακείο του αύριο.

Προτιθέμεθα:

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποκτήσει ουσιαστικό νόημα η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ που αυτή τη στιγμή κυρίως αποτελεί νεκρό γράμμα όσον αφόρα τις υποχρεώσεις του προς τα φαρμακεία μας.

Να σταθούμε ανυποχώρητοι απέναντι σε οποιαδήποτε συζήτηση για άμεση ή έμμεση μείωση του ποσοστού κέρδους του φαρμακείου μας.

Να εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε με πάθος την συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, παρά την πλήρη αφωνία – αδιαφορία του ΠΦΣ στο ζήτημα αυτό.

Να βρεθούμε απέναντι σε όποιον επιχειρήσει να προτείνει ως λύση (δήθεν συναίνεσης με την βιομηχανία) την απελευθέρωση της τιμής των ΜΗΣΥΦΑ αλλά και την διαφήμιση τους στα ΜΜΕ , που τα στέλνει στην αγκαλιά των Super Market χαρακτηρίζοντας τα απλό εμπόρευμα.

Να σταθουμε διεκδικητικά απέναντι ακόμα και στο χονδρεμπόριο όσο εξακολουθεί να μην στηρίζει τον δοκιμαζόμενο Έλληνα φαρμακοποιό.

Μακριά από μας ο Κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι γελοιότητες του στυλ «οικονομικής απογείωσης» και «…τα φαρμακεία γεμάτα κόσμο, καλές εισπράξεις, αρκετές συνταγές, κόσμος στα ιατρεία και στην συνέχεια σε εμάς, τόνωση της ρευστότητας» που έχουν πλήξει βαριά το κύρος, όχι μόνο του δευτεροβάθμιου οργάνου άλλα και του κλάδου στο σύνολο του.

Σας καλούμε να πλαισιώσετε την προσπάθεια μας με προτάσεις και διάθεση για συνεργασία.

Σας καλούμε να ανοίξουμε μαζί την πόρτα για ένα καλύτερο αύριο, για την ελπίδα που τόσο πολύ μας λείπει αυτόν τον καιρό.

Στηρίζουμε τον ΠΦΣ σαν θεσμό.

Εκτιμούμε όμως πως η διαχείριση και οι πρακτικές που ακολουθούν όσοι τον διαχειρίζονται ανήκουν οριστικά στο χθες και μόνο ζημιά κάνουν στον κλάδο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (πρ. ΑΧΑΙΑΣ)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΚΑΝΔΗΛΑΚΗΣ (πρ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
ΗΛΙΑΣ ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ (πρ.ΡΟΔΟΠΗΣ)

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.