Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 4° Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι, το οποίο συνδιοργάνωσαν οι... 4° Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου- VIDEOS

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 4° Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι, το οποίο συνδιοργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, με φετινό οικοδεσπότη και υπεύθυνο τον Φ.Σ. Κορινθίας.

Το Συνέδριο ανταποκρίθηκε στους φιλόδοξους στόχους που τέθηκαν εξαρχής κατά τον σχεδιασμό του: να επαναπροσδιορίσει με καινοτόμα ματιά τη συνεδριακή πρακτική στον χώρο των φαρμακοποιών, τόσο για το Φαρμακείο ως μονάδα, όσο και για τη συλλογική του έκφραση, τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

– Με 46 ομιλητές σε 16 ενότητες, εκ των οποίων 6 απόκτησης επιστημονικής γνώσης, 5 ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων, 3 κλαδικής ενημέρωσης με σημαντικά στρογγυλά τραπέζια, αλλά και 2 κοινωνικής δράσης, πλούσια θεματολογία και συνδυαστική άρθρωση θεμάτων, επιχειρήθηκε η διασύνδεση των πεδίων αυτών μεταξύ τους, δηλαδή η εφαρμογή των γνώσεων στην επαγγελματική πρακτική αλλά και η παραγωγή οράματος για το παρόν και το μέλλον μέσα από την κλαδική στόχευση.

– Ο «Φαρμακοποιός, ένας καθημερινός ήρωας» ήρθε σε επαφή σε κάθε θεματική ενότητα με το τρίπτυχο: γνώση, εφαρμογή, επαγγελματικός/κοινωνικός αντίκτυπος, ένα τρίπτυχο που εγγυάται την ισχυροποίηση του ρόλου του.

– Με καλεσμένους ομιλητές με ενεργό διοικητικό και επιστημονικό ρόλο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ενεργό συμμετοχή τους στις συζητήσεις, οι διοργανωτές Σύλλογοι στοχοθετούν επίσης τον ενεργό ρόλο τους στη συνεργασία με την Πολιτεία, ενώ με την πρόσκληση κοινωνικών φορέων και πολιτών να συμμετέχουν σε ένα επιστημονικό συνέδριο, στοχοθετούν την ενεργό διασύνδεσή τους με την κοινωνία και τα προβλήματά της.

– Με την οργάνωση του στρογγυλού τραπεζιού «Το φαρμακείο, σημείο ευαισθητοποίησης κατά της βίας», με ιδιαίτερη αναφορά στην έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, αλλά και με τον σχεδιασμό δράσεων κοινωνικής ωφέλειας όπως η ενημερωτική καμπάνια «Φάρμακο, ίαμα ή δηλητήριο» η οποία θα διεξαχθεί σε σχολεία του νομού Κορινθίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας διεμήνυσε σε όλους τους τόνους, πως η παρουσία και ο ρόλος των φαρμακοποιών στην κοινωνία που δραστηριοποιούνται θα παραμείνει ενεργός και θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο πέρα από τη φιλανθρωπική αρωγή.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιου, πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Βασιλόπουλος, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Νικόλαος Ταγαράς, η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, κα Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Γεώργιος Ψυχογιός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Απόστολος Βαλτάς, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος και η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορινθίας, κα Παναγιώτα Επιβατινού. Γραπτό χαιρετισμό απέστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Χρίστος Δήμας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου βραβεύτηκαν οι τέως Πρόεδροι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας και του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, κ.κ. Παναγιώτης Σιαπκαράς, Αναστασία Μπάρτζη, Βλάσιος Πυργάκης, Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου, οι οποίοι συνέβαλαν στην πραγμάτωση του οράματος των συναδέλφων υγειονομικών, την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων από κοινού για τους δύο επιστημονικούς συλλόγους.

Επίσης τιμήθηκαν ο κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, για το έργο και την προσφορά του στον χώρο της ιδιωτικής υγείας και ο κ. Άγγελος Σιαπκαράς για το έργο του και την εθελοντική δράση του στο Κ.Ι. Αλληλεγγύης Κορίνθου. Τέλος, τιμήθηκε ο φαρμακοποιός Κωνσταντίνος Μαυραγάνης για το έργο του κατά την πολυετή παρουσία του στη διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας και τη σημαντική προσφορά του στους συνάδελφους του.

Στο εκθεσιακό κομμάτι, η παρουσία 17 εκθετών και 9 χορηγών είναι από μόνη της ενδεικτική για την επιτυχία της προσπάθειας.

Το Συνέδριο των Φαρμακοποιών Πελοποννήσου ανέδειξε πως τόσο ο Φαρμακοποιός ως μονάδα όσο και η θεσμική, συλλογική έκφρασή του, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, μπορούν και πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους στο Σύστημα της Υγείας, βάσει των απαιτήσεων της σύγχρονης κοινωνίας.

Μέσα από δοκιμασμένες συνταγές της κοινωνικής επιχειρηματικότητας που εγγυώνται την οικονομική ανάπτυξη, ισχυροποίηση της συνεργασίας με πολιτειακούς και κοινωνικούς φορείς, αλλά και την επανασύνδεση του Φαρμακοποιού με τις παραδοσιακές του αξίες, τιμώντας τα μέλη του για την προσφορά, το έργο αλλά και το ήθος και τη συναδελφικότητά τους, μπορούμε να δούμε το μέλλον με μια νέα, αισιόδοξη ματιά.

Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας και του ΙΔΕΕΑΦ.

Μεγάλοι Χορηγοί ΒΙΑΝΕΞ – ΒΙΑΝ

Χορηγοί επικοινωνίας

Super TV, hmerisiakorinthou.gr, KorinthosNews, PiperataNews, Ο Κόσμος του Φαρμακείου,
AllAboutHealth, DailyPharmaNews, Iatronet, LifeValley, Onmed, Farmakopoioi, PharmaTeam, Pharmacorner

Οργάνωση: Noufio Communication Services

 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ