Ανακοίνωση ΦΣΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΠΥ ΚΟΙΝ/ΣΗ : ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ.ΣΑΛΜΑ Σύμφωνα με το ΦΕΚ 692Β/2013 σελ 12252 όλες οι “πραζόλες” αποζημιώνονται...

[toc]

[post-date]

Ανακοίνωση ΦΣΑ

ΠΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΠΥ

ΚΟΙΝ/ΣΗ : ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ.ΣΑΛΜΑ

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 692Β/2013 σελ 12252 όλες οι “πραζόλες” αποζημιώνονται ΜΟΝΟ όταν συνταγογραφούνται από Γαστρεντερολόγους και για την θεραπεία γαστρικού έλκους και Γαστροϊσοφαγικής παλινδρόμησης (Γ.Ο.Π.).

Είναι προφανές ότι οι συντάκτες των εν λόγω περιορισμών δεν έλαβαν υπόψη τους ότι :

• Οι γαστρεντερολόγοι που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ – σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ – σε όλη την επικράτεια αριθμούν τους 101 , εκ των οποίων οι 67 ανήκουν στην περιφέρεια της Αττικής. Οπότε ας αναλογιστούμε πώς κατανέμονται οι υπόλοιποι 34 στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές !!!

• Η γραστροπροστασία, ειδικά για περιπτώσεις πολύ σοβαρών ασθενειών απαιτείται ακόμη και όταν ο ασθενής δεν έχει έλκος ή Γ.Ο.Π. (π.χ. καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.λ.π.).

• Η πρόληψη, η οποία στην σημερινή εποχή είναι το ζητούμενο, είναι κάτι άγνωστο για την ομάδα των επιστημόνων που ζητούν να εφαρμοστεί ο περιορισμός για τις πραζόλες, αφού απαιτείται πρώτα να υπάρξει έλκος για να χορηγηθούν, και όχι να προλάβουμε το έλκος!!!

• Αν υπάρχουν περιπτώσεις υπερβολικής συνταγογράφησης είναι ευθύνη του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου, να εντοπίζει τους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν μέσω της ΗΔΙΚΑ. Η λογική «πονάει κεφάλι – κόβει κεφάλι», αντιλαμβανόμαστε ότι είναι επιλογή περικοπής δαπανών, υποβαθμίζοντας ακόμη παραπέρα την ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη των ασφαλισμένων σύμφωνα με τις μνημονιακές επιταγές που θεωρούμε ότι μας έχουν φτάσει πια σε πλήρες αδιέξοδο.

Εκτός των ανωτέρω, ο ιατροφαρμακευτικός κόσμος, δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για τις νέες αυτές εξελίξεις στην συνταγογράφηση, καθώς επίσης και οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να πληρώνουν για την προστασία της υγείας τους, και μάλιστα σε πολύ σοβαρά θέματα, όπως είναι η γαστροπροστασία.

Θεωρούμε το μέτρο όπως εφαρμόζεται πλέον, απαράδεκτο και αιφνιδιαστικό. Οφείλουμε από την πλευρά μας, σαν επιστήμονες υγειονομικοί να ενημερώσουμε τον Ελληνικό Λαό για τις προθέσεις σας, μέσω Δελτίο Τύπου, ζητώντας ταυτοχρόνως από εσάς τουλάχιστον, την παράταση εφαρμογής του μέτρου – για εύλογο χρονικό διάστημα – μέχρι να ενημερωθούν τόσο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και ο Ελληνικός Λαός.

Αναμένουμε άμεσα απάντησή σας.

για τον Φ.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ             ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

 

Επείγουσα ενημέρωση Κ. Λουράντου

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

3 Απριλίου 2013

Προς τα μέλη του Δ.Σ. του Φ.Σ.Α.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Λ. Παπαγεωργόπουλο, μετά το έγγραφο που αποστείλαμε προς τον ΕΟΠΥΥ, το οποίο κοινοποιήσαμε και στον Υπουργό, δόθηκε παράταση εκτέλεσης συνταγών με πραζόλες μέχρι και την Παρασκευή 6/4/2013.

Ταυτοχρόνως, στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση της ΗΔΙΚΑ εφαρμόζεται φίλτρο, ούτως ώστε να μην επιτρέπεται η συνταγογράφηση των φαρμάκων αυτών από άλλες ειδικότητες πλην γαστρεντερολόγων, παρά μόνο σε περίπτωση που ο παθολόγος έχει γνωμάτευση από γαστρεντερολόγο, πράγμα που θα αναφέρεται σε ειδικό πεδίο της ηλ. συνταγής. Αυτό θα ισχύσει από 7/4/2013.

Αναμένεται εντός της ημέρας επίσημο έγγραφο.

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

 

ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΠΡΑΖΟΛΕΣ

ΑΘΗΝΑ 3/4/2013

Όλες οι συνταγές που αφορούν πραζόλες εκτελούνται κανονικά από τα φαρμακεία μας. Τις επόμενες ημέρες θα λάβετε νεώτερες οδηγίες.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

ΠΦΣ: ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΝΙΩΝ δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την νέα διάταξη

Αθήνα, 4/4/2013

Αριθμ. Πρωτ. 738

ΠΡΟΣ
ΕΟΠΥΥ
Υπόψη Προϊσταμένης Δ/νσης Φαρμάκου ΕΟΠΥΥ
Κυρίας Παναγιώτας Λίτσα
Κοινοποίηση:
Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
Κύριο Μάριο Σαλμά
Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ
Κύριο Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο

Θέμα: Σχετικά με τους περιορισμούς στην συνταγογράφηση αναστολέων αντλίας πρωτονίων.
Σχετ.: Η  υπ΄ αριθμ. 29311 ΥΑ (ΦΕΚ 692Β/2013)

Με βάση την παραπάνω Υπουργική Απόφαση τα σκευάσματα που ανήκουν στην θεραπευτική κατηγορία ATC A02BC (αναστολείς αντλίας πρωτονίων) αποζημιώνονται μόνο όταν συνταγογραφούνται από ιατρούς γαστρεντερολόγους και μόνο για την θεραπεία πεπτικού έλκους και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Μετά από παρεμβάσεις των φαρμακοποιών, ουσιαστικά δόθηκε το χρονικό περιθώριο έως 5/4/2013 για την εκτέλεση των συνταγών  αυτών των  σκευασμάτων από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων,  και επίσης δόθηκε εντολή στην ΗΔΙΚΑ, σύμφωνα με ενημέρωσή σας,  να ορίσει φίλτρα στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης ώστε οι συνταγές των παραπάνω σκευασμάτων να εκτελούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία μόνο:

1. Με συνταγή γαστρεντερολόγου και 
2. Από άλλες ιατρικές ειδικότητες μόνο μετά από γνωμάτευση γαστρεντερολόγου

Όπως σίγουρα αντιλαμβάνεστε ούτε αυτή η ρύθμιση θα επιλύσει το πρόβλημα που δημιουργείται ιδιαίτερα στις περιοχές εκείνες που δεν υπάρχει πρόσβαση σε ιατρό της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Και επιπλέον, δεδομένου ότι:

– Στα φαρμακεία εκτελούνται τρίμηνες συνταγές
– Τα φίλτρα που θα εισαχθούν στο Σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης δεν διασφαλίζουν και την ομαλή λειτουργία της εκτέλεσης συνταγών στην περίπτωση που αντί ηλεκτρονικής συνταγής ο ιατρός συνταγογραφεί χειρόγραφα
– Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και προκειμένου να αποφευχθούν παρενέργειες από παράλειψη δόσης φαρμάκου, ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να αρνηθεί εκτέλεση συνταγής
– Τέλος, σύμφωνα με το ΠΔ 121/08 άρθρο 2 παρ. ε: ε.  Να εξετάζουν τον ασφαλισμένο πριν χορηγήσουν τη συνταγή και να συνταγογραφούν ιδιοσκευάσματα φαρμακευτικής δράσης σχετικής με την νόσο και μόνο για νοσήματα της ειδικότητάς τους. Οι συνταγογράφοι ιατροί είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ορθή και σύννομη συνταγογράφηση κατά τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος.

Με βάση τα παραπάνω σας κάνουμε γνωστό ότι  δεν μπορούμε να αποδεχτούμε και να εφαρμόσουμε την παραπάνω ρύθμιση και παρακαλούμε για την οριστική τροποποίησή της.

Μέχρι τότε τα φαρμακεία θα εκτελούν συνταγές με τα φάρμακα αυτής της κατηγορίας τα οποία έχουν ενταχθεί στην Θετική Λίστα και δεν θα δεχθούμε καμία περικοπή – ως υπεύθυνοι αλλά ούτε καν ως συνυπεύθυνοι – με βάση και τις διατάξεις του ΠΔ 121 αρθρ. 2 παρ. ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ              ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Επιστολή ΦΣΑ-ΦΣΑΧ προς ΕΟΠΥΥ για πραζόλες-αναλώσιμα ΣΔ

Αθήνα, 5 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλο
Κοιν.: Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Σαλμά

Θέμα: «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ Σ.Δ. ΚΑΙ ΠΡΑΖΟΛΕΣ»

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με ανακοίνωση σας ορίσατε νέο τρόπο εκτέλεσης συνταγών που αφορούν τα αναλώσιμα Σ.Δ. μέσω των φαρμακείων μας. Σύμφωνα λοιπόν με το νέο τρόπο θα έπρεπε οι φαρμακοποιοί να πιστοποιηθούν ηλεκτρονικά και να αρχίσουν να εκτελούν μόνο ηλεκτρονικές γνωματεύεις, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, το οποίο μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί.

Στις ερωτήσεις των Συλλόγων μας, προς τους αρμοδίους του οργανισμού σας, οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι από αντιφατικές έως παράλογες. Δεν γνωρίζουμε:

• αν ισχύουν σήμερα τα παραπεμπτικά, οι διατακτικές και οι χειρόγραφες γνωματεύσεις πάνω στις οποίες οι ανενημέρωτοι ιατροί, συνταγογραφούν αναλώσιμα Σ.Δ.

• αν υποχρεωνόμαστε να εκτελούμε ΜΟΝΟ συνταγές αναλωσίμων ηλεκτρονικού τύπου μέσω ενός συστήματος που δεν λειτουργεί ή στην καλύτερη περίπτωση … υπολειτουργεί

• πως θα χορηγήσουμε συσκευασίες αναλωσίμων που δεν …. υπάρχουν στην ηλεκτρονική φόρμα, ή συσκευασίες που υπάρχουν μεν αλλά είναι μεγαλύτερες των αναγραφομένων στη γνωμάτευση και με διαφορετική τιμή από αυτή που προβλέπεται, από την επίσημη τιμολόγηση του ΕΟΠΥΥ.

• πως να περάσουμε ενιαία μια τέτοια γνωμάτευση όταν το σύστημα μας υποχρεώνει να την περνάμε … τμηματικά!!!

• Αν θα εκτυπώνουμε συγκεντρωτική κατάσταση μέσω των προγραμμάτων των φαρμακείων μας ή θα υπάρξει πρότυπη κατάσταση του e-dapy.

Συνεπώς, σχετικά με αυτό το θέμα θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να εκδώσει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο, να επιτρέπει την συνέχιση χορήγησης των αναλωσίμων μέσω των γνωματεύσεων, των παραπεμπτικών, και των διατακτικών όπως κάνουμε μέχρι σήμερα και να εφαρμόσει το ηλεκτρονικό σύστημα μόνο όταν θα λυθούν όλα τα προβλήματα, θα λειτουργεί πλήρως και αδιάλειπτα.

Για το θέμα των πραζολών, για το οποίο έχει γίνει πολύ συζήτηση και μέχρι σήμερα δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση εκ μέρους του οργανισμού σας, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε το έγγραφο 2538/3-4-13 και για το οποίο δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση.

Σε προφορική συμφωνία με τον Υπουργό κ. Σαλμά και με εσάς, επετεύχθη η παράταση (μέχρι και σήμερα) της εκτέλεσης συνταγών με πραζόλες, με τον τρόπο που γινόταν προ της έκδοσης του νέου ΦΕΚ.

Επειδή μέχρι και τώρα δεν υπάρχουν σαφείς και έγγραφες οδηγίες ούτε για το θέμα των πραζολών, παρακαλούμε όπως δώσετε παράταση της εφαρμογής του νέου ΦΕΚ για τις πραζόλες μέχρι να ενημερωθεί ο ιατρικός κόσμος και μπουν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση τα φίλτρα συνταγογράφησης όπως έχετε υποσχεθεί.

Επίσης παρακαλούμε όπως δώσετε σαφείς γραπτές οδηγίες για το e-dapy, με τις οποίες θα μας διευκρινίζετε τον τρόπο πιστοποίησης, καταχώρισης γνωματεύσεων κ.λπ.

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΧΑΪΑΣ 

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΦΣ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Κωνσταντίνος Λουράντος

Φ.Σ. ΑΧΑΪΑΣ
Ανδρέας Σοφιανόπουλος

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα παράταση χορήγησης πραζολών έως 8/4

Δόθηκε παράταση χορήγησης πραζολών (όπως τις χορηγούσαμε μέχρι σήμερα) έως και την Δευτέρα 8 Απριλίου 2013.

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΝΙΩΝ

Αθήνα, 5/4/2013

Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζουμε να εκτελούμε “πραζόλες” από τα φαρμακεία μας μέχρι νεώτερης ενημέρωσης.

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΑΖΟΛΕΣ

ΑΘΗΝΑ 9/4/2013

Συνεχίζουμε  να εκτελούμε κανονικά τις συνταγές με πραζόλες μέχρι νεωτέρας,  μετά και από τελευταία επικοινωνία και επιβεβαίωση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

O Δημ.Μπούρος για τα γαστροπροστατευτικά φάρμακα

Αναφορικά με τον δημιουργηθέντα θόρυβο που αφορά στην συνταγογράφηση των γαστροπροστατευτικών φαρμάκων και φαρμάκων για το έλκος μόνο από γαστρεντερολόγους αυτό είναι απόφαση της επιτροπής που συντάσσει την θετική λίστα φαρμάκων και όχι της πολιτικής ηγεσίας ή του ΕΟΦ.

 

Ο συγκεκριμένος συνταγογραφικός περιορισμός ετέθη από την προηγούμενη επιτροπή λίστας φαρμάκων, με συγκεκριμένο σκεπτικό.

Η νέα επιτροπή θα εκδώσει νέα απόφαση στις επόμενες ημέρες προκειμένου να δρομολογηθεί η ορθότερη λύση.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λίστας Φαρμάκων

 

Δημοσθένης Μπούρος

 

 

Την Τετάρτη η απόφαση για πραζόλες

Την προσεχή Τετάρτη 24 Απριλίου θα υπάρξει οριστική απόφαση από το ΥΥΚΑ σχετικά με τη συνταγογράφηση ή όχι των πραζολών.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε προ ολίγου από τον πρόεδρο του ΦΣΑ Κ.Λουράντο που βρίσκεται αυτή την ώρα στοΥπουργείο Υγείας οι πραζόλες θα συνεχίσουν να γράφονται κανονικά από όλους τους γιατρούς (όχι μόνο γαστρεντερολόγους) και για όλες τις ενδείξεις πλην καούρας.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε

 

ΦΣΑ: Περιμένουμε απάντηση για τις πραζόλες

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Χθες 23/4/2013, στη διαύγεια, αναρτήθηκε το υπ. αριθ’ 14743/14-4-2013 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ «σχετικά με τους περιορισμούς στην συνταγογράφηση σκευασμάτων του θετικού καταλόγου συνταγογραφουμένων φαρμάκων». Με το έγγραφό του αυτό ο ΕΟΠΥΥ, το οποίο σας κοινοποίησε, ενημερώνει όλο τον ιατροφαρμακευτικό κόσμο, ότι ο περιορισμός των διαφόρων ομεπραζολών υφίσταται και συγκεκριμένα τα εν λόγω σκευάσματα «αποζημιώνονται μόνο για την θεραπεία πεπτικού έλκους και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Συνταγογογραφούνται μόνο από γαστρεντερολόγους.»


Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προφορική υπόσχεση που μας δώσατε, σύμφωνα με την οποία θα εκδίδατε οδηγία για την άμεση κατάργηση αυτού του περιορισμού. Μας υποδείξατε δε προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων και για να μην υπάρξει πρόβλημα στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας που δεν υπάρχουν γαστρεντερολόγοι, να εκτελούμε συνταγές μέχρι να υπάρξει τέτοιο έγγραφο ή τοποθετηθεί ειδικός φραγμός στην ηλεκτρονική ιατρική συνταγογράφηση.

Θα επιθυμούσαμε εντός της ημέρας διευκρίνιση επί αυτών των αντικρουόμενων αποφάσεων, ενεργειών και οδηγιών και επίλυση προς την κατεύθυνση που δεσμευτήκατε, άλλως είμαστε υποχρεωμένοι, να εφαρμόσουμε ένα μέτρο που όχι μόνο θα πλήξει την αξιοπιστία σας, αλλά και θα ταλαιπωρήσει αφάνταστα τον Ελληνικό λαό.

για τον Φ.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ           ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

 

ΠΙΣ: Σιωπηρή παράταση για πραζόλες

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, συνεχίζεται κανονικά η συνταγογράφηση πραζολών μέχρι να υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μ.Σαλμά εντός των ημερών.

Διαβάστε το συγκεκριμένο απόσπασμα:

” -Όσον αφορά τον περιορισμό της συνταγογράφησης Ρrazole, κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο Aναπληρωτή Υπουργό κ. Μ. Σαλμά, ζητήθηκε διόρθωση, ώστε να μην περιορίζεται μόνο στους γαστρεντερολόγους, αλλά να περιλαμβάνει και τους υπόλοιπους κλινικούς ιατρούς, σύμφωνα με τις θεραπευτικές ενδείξεις. Η διόρθωση αυτή, μετά από υπόσχεση, θα γίνει εντός των προσεχών ημερών, στο γενικότερο πλαίσιο διορθώσεων της θετικής λίστας φαρμάκων. Έως τότε, εκτελούνται σιωπηρά συνταγές των κλινικών ιατρών, με τις συγκεκριμένες ενδείξεις, από τους φαρμακοποιούς.”

 

 

ΦΣ Ρεθύμνου προς ΠΦΣ: «Διευκρινήστε μας τι τελικά ισχύει με τις πραζόλες, υπάρχει σύγχυση!»

 

 

Ρέθυμνο, 09/05/2013

Αρ. Πρωτ. : 106

Αίτημα προς: ΔΣ ΠΦΣ

Θέμα:« Εκτέλεση συνταγών με φάρμακα της κατηγορίας των αναστολέων αντλίας πρωτονίων»

Συνάδελφοι ,από την ημερομηνία που στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ αναρτήθηκε η εγκύκλιος με αρ.πρωτ. : οικ.17743 (και αφορά τους περιορισμούς στην εκτέλεση συνταγών με φάρμακα της κατηγορίας των αναστολέων αντλίας πρωτονίων) έως σήμερα δεν έχει υπάρξει σαφής οδηγία από μέρους του ΠΦΣ, γεγονός που δημιουργεί αφενός σύγχυση στους τοπικούς συλλόγους για τις οδηγίες που θα πρέπει να δώσουν στα μέλη τους και αφετέρου ερωτηματικά για το αν η πληρωμή των συνταγών που έχουν εκτελεσθεί, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις των περιορισμών που τίθενται (συνταγογράφηση μόνο από γαστρεντερολόγο κλπ), είναι διασφαλισμένη.

Καθώς κρίνουμε απαραίτητη την κοινή στάση όλων των φαρμακευτικών συλλόγων απέναντι στο ζήτημα , παρακαλούμε όπως μας διευκρινίσετε την επίσημη θέση του ΠΦΣ όσον αφορά την εκτέλεση συνταγών με φάρμακα της κατηγορίας των αναστολέων αντλίας πρωτονίων.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωσήφ Σπαντιδάκης                   Κώστας Βαρδιάμπασης

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.