ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΑΠΑΝΗΣ Η εκτέλεση της συνταγής θα γίνεται χειρόγραφα μέσω των προγραμμάτων διαχείρισης φαρμακείου, με εκτύπωση στην... Οδηγίες ΦΣΚ για Δαπάνες

[post-date]

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΑΠΑΝΗΣ

Η εκτέλεση της συνταγής θα γίνεται χειρόγραφα μέσω των προγραμμάτων διαχείρισης φαρμακείου, με εκτύπωση στην πίσω όψη της ηλεκτρονικής συνταγής όπου και θα συμπληρώνονται οι υπογραφές παραλήπτη και φαρμακοποιού, η σφραγίδα του φαρμακείου και η ημερομηνία εκτέλεσης.

Στην περίπτωση όπου η συνταγή που προσκομίζεται στο φαρμακείο αναφέρει δραστικές ουσίες και όχι εμπορικά ονόματα φαρμακευτικών σκευασμάτων, θα χρειαστεί η είσοδος στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ προκειμένου να καταλήξουμε μαζί με τον ασθενή στην επιλογή ιδιοσκευάσματος και κατόπιν χωρίς να προβούμε σε ηλεκτρονική εκτέλεση, θα ακολουθήσουμε την προαναφερθείσα διαδικασία χειρόγραφης εκτέλεσης.

Στην απόδειξη που θα συνοδεύει την συνταγή για την υποβολή δαπάνης, θα αναγράφεται η ολική αξία της συνταγής που διαφοροποιείται ως προς το σύνολο των τιμών αναφοράς που θα περιλαμβάνει η εκτύπωση κατά το ποσό που αποκαλούμε διαφορά πληρωτέα από τον ασφαλισμένο. Η διαφορά αυτή θα εκτυπώνεται σε χωριστή γραμμή στη συνταγή.

Ο φαρμακοποιός θα υπογραμμίζει τα δύο ποσά που θα αθροίζουν την αξία της απόδειξης κατά το παρακάτω υπόδειγμα.

 

ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗ ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
1 9,66 9,66 2,42
1 3,62 3,62 0,91
13,28

 

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΥΝΟΛΟ 13,28
3,32 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 3,33
ΑΙΤΟΥΜΕΝΟ 9,95

 

ΑΞΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ: ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ (3,32) + ΣΥΝΟΛΟ (13,28) = 16,60

 

*** Βγήκε και η Εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ