Εντελώς αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε σήμερα η είσοδος του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, μόλις ένα σαββατοκύριακο μετά που είχε ανακοινωθεί ότι ΔΕΝ θα μπει ακόμα (μάλλον...
[post-date]

Εντελώς αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε σήμερα η είσοδος του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, μόλις ένα σαββατοκύριακο μετά που είχε ανακοινωθεί ότι ΔΕΝ θα μπει ακόμα (μάλλον υπό τις πιέσεις της Τρόϊκας).

Δεν υπολόγισαν ούτε τη μισή μέρα της Δευτέρας, ούτε την αργία που παρεμβάλλεται (πρωτομαγιά), ούτε το πώς θα ειδοποιήσουμε τους Φ/ούς να ΜΗ δέχονται ατομικά συνταγολόγια και κυρίως τους γιατρούς (που δεν έχουν τα δικά μας μέσα ενημέρωσης) να ΜΗ ΓΡΑΦΟΥΝ σε αυτά!

Δείτε όλο το έγγραφο και τα σημεία που κυρίως μας αφορούν:

• Από την 1-5-2012 παύει να ισχύει το συνταγολόγιο αναγραφής φαρμάκων των εν λόγω ταμείων και η συνταγογράφηση γίνεται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ή με την έκδοση χειρόγραφής συνταγής στο ενιαίο έντυπο συνταγολογίου ΕΟΠΥΥ. Οι ιατροί έχουν και πάλι την υποχρέωση αναγραφής της φαρμακευτικής αγωγής στο βιβλιάριο ασθενείας του ασφαλισμένου για το ΤΑΠΑΕ Εθνική, ενώ για τα υπόλοιπα Ταμεία, που τα βιβλιάρια περιέχουν εντολές υγειονομικής περίθαλψης, η καταγραφή της φαρμακευτικής αγωγής θα γίνεται στο στέλεχος των εντολών αυτών.
• Οι ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, για την προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους σύμφωνα με αυτά που ορίζονται στην υπ’αριθμ. ΔΥΓ3(α) οικ. 34092 / 2-4-2012, απόφαση (ΦΕΚ 1003/Β’/2012).
Προκειμένου να ενημερωθούν οι ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ για την υποχρέωση έγκρισης χορήγησης ορισμένων φαρμάκων, δεν θα απαιτείται να εξετάζονται από τις παρακάτω επιτροπές μέχρι την 31-5-2012:
– Επιτροπές Φαρμάκων εξωτερικού και υψηλού κόστους.
– Επιτροπές εξωσωματικής γονιμοποίησης,

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

 

  • Από 01/05/2012 οι φαρμακοποιοί θα εκτελούν συνταγές των ασφαλισμένων ΤΑΥΤΕΚΩ, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τη Συλλογική Σύμβαση Προμήθειας Φαρμάκων ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα οι ασφαλισμένοι προμηθεύονται τα φάρμακά τους από όλα τα φαρμακεία που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και δεν προπληρώνουν για τα φάρμακά τους.
  • Οι φαρμακοποιοί θα καταχωρούν τις εκτελεσμένες συνταγές ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ μαζί με αυτές του ΕΟΠΥΥ, σε συνεχόμενη αρίθμηση.
  • Συνταγές που έχουν εκδοθεί με τη χρήση παλαιού τύπου συνταγολογίου το χρονικό διάστημα 26-4-2012 έως 30-4-2012, καθώς και τρίμηνες επαναλαμβανόμενες συνταγές που εκδόθηκαν από 22-2-2012 έως 28-2-2012 θα γίνονται δεκτές και θα κατατίθενται στον λογαριασμό του φαρμακείου. Συνταγές που έχουν εκδοθεί σε παλαιού τύπου συνταγολόγια από την 1-5-2012 και μετά δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Για την απόδοση δαπανών για προμήθεια φαρμάκων οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν.

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.