Το Δ. Σ. του Φ. Σ. Κορινθίας στη συνεδρίασή του στις 6/3/2012 με θέμα «Απεργιακές Κινητοποιήσεις – Μορφές Αγώνα» επέλεξε να μη συμμετέχει...

[post-date]

Το Δ. Σ. του Φ. Σ. Κορινθίας στη συνεδρίασή του στις 6/3/2012 με θέμα «Απεργιακές Κινητοποιήσεις – Μορφές Αγώνα» επέλεξε να μη συμμετέχει στην διήμερη απεργία 8 – 9 /3/2012, παρ’ όλο που σέβεται το δευτεροβάθμιο όργανό μας τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, καθώς  και τους αγώνες των άλλων συλλόγων που κατέρχονται στην απεργία.

Το σκεπτικό της απόφασης  του Δ. Σ. ήταν ότι η Συνέλευση της Κυριακής 4/3/2012 έδειξε ότι οι φαρμακοποιοί της Κορινθίας είναι καταπονημένοι οικονομικά και ψυχολογικά και δεν μπορούν να υποστηρίξουν μια διήμερη απεργία.

 Ο Νόμος ο οποίος πρόσφατα ψηφίστηκε θα μείνει στην Ιστορία σαν «Νόμος Λοβέρδου» και είναι ισοπεδωτικός για μας.

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην αύξηση της  ρευστότητας  των φαρμακείων μας. Ο αγώνας του Δ. Σ.  στοχεύει στην άμεση εκταμίευση παλιών οφειλών και τη δέσμευση πληρωμής των Ασφαλιστικών Ταμείων, μικρών και μεγαλύτερων μέσα στους χρόνους που ορίζει η Σύμβαση.

Ο τρόπος πίεσης είναι η αναστολή χορήγησης επί πιστώσει φαρμάκων σ’ άλλα τρία (3) ταμεία τα οποία μέχρι σήμερα καθυστερούν πέραν του τριμήνου.  Οι διαταγές πληρωμών προς τα ταμεία που ήδη βρίσκονται σε αναστολή και δεν έχουν ανταποκριθεί διερευνώνται  από Νομικό Σύμβουλο.

Συνάδελφοι,

Στην δυσκολότερη στιγμή της επαγγελματικής μας ζωής, οι μεγάλοι Σύλλογοι και ο Πανελλήνιος εμφανίζουν κινήσεις το λιγότερο μη συγχρονισμένες. Εμείς θέλουμε να δηλώσουμε τη βαθιά λύπη μας,  γι’ αυτό ζητάμε από τους διοικούντες να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους στον Κοινό Αγώνα για  Επιβίωση χωρίς εγωισμούς. Αυτή τη στιγμή τα λάθη μας θα γίνουν μοιραία.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας  παρών σ’ όλες τις κινητοποιήσεις αγωνίζεται δίπλα στον ασθενή για την επιβίωση του Κράτους Πρόνοιας. Κρατήστε την Ενότητα και το Φρόνημα Υψηλό.

Η Αλληλεγγύη και η Αποφασιστικότητα μας  θα γίνουν  Αλυσίδα που θα πνίξει το άδικο. Γιατί το ιδιωτικό φαρμακείο υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια το θεμέλιο της Ασφαλιστικής Πολιτικής του Κράτους, ό, τι χρώμα και αν είχε αυτό Μπλε – Πράσινο – Ροζ και τώρα Μαύρο.

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.