Αθήνα, 03/02/2012 Αρ. Πρωτ.: 1089 Α. Σας ενημερώνουμε ότι προς καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δίνεται η δυνατότητα στους ειδικευμένους ιατρούς που έχουν...

Αθήνα, 03/02/2012
Αρ. Πρωτ.: 1089

Α. Σας ενημερώνουμε ότι προς καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δίνεται η δυνατότητα στους ειδικευμένους ιατρούς που έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης για ασφαλισμένους του Οργανισμού, να χορηγούν ηλεκτρονική ή χειρόγραφη «επαναλαμβανόμενη συνταγή» τρίμηνης διάρκειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 121/2008, μόνο για παθήσεις της ειδικότητάς τους στους ασφαλισμένους που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και ακολουθούν σταθερή θεραπευτική αγωγή.
Επίσης οι αγροτικοί ιατροί έχουν δυνατότητα να συνταγογραφούν για χρονίως πάσχοντες ασφαλισμένους «επαναλαμβανόμενη συνταγή» τρίμηνης διάρκειας, μόνο βάσει γνωμάτευσης του ιατρού ειδικότητας. Η γνωμάτευση ισχύει για όσο χρόνο έχει καθορίσει ο γιατρός ειδικότητας και πάντως όχι πέραν της διετίας από την έκδοσή της.
Επισημαίνεται ότι η διάρκεια θεραπείας σε κάθε φύλλο επαναλαμβανόμενης συνταγής είναι έως τριάντα ημέρες, η οποία και αναγράφεται επί του σχετικού πεδίου για τις χειρόγραφες συνταγές.

Β. Σε συνέχεια του υπ’αριθμ. 221/13-01-2012 Εγγράφου Ε.Ο.Π.Υ.Υ., διευκρινίζεται ότι η αποζημίωση προϊόντων ειδικής διατροφής μπορεί να γίνει, κατ’ αντιστοιχία με το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, με προσκόμιση είτε τιμολογίου αγοράς είτε απόδειξης λιανικής πώλησης και των λοιπών δικαιολογητικών που αναγράφονται στο ανωτέρω έγγραφο.

Γ. Οι ιδιώτες ιατροί που συνεργάζονται με ΚΑΠΗ και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων έχουν δυνατότητα έκδοσης μόνο ηλεκτρονικών συνταγών για ασφαλισμένους του Οργανισμού. Επισημαίνεται ότι οι επισκέψεις δεν θα χρεώνονται στον Οργανισμό.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.