Αθήνα, 26/1/2012 Αρίθμ. Πρώτ: οικ. 709 Όλοι οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μπορούν να απευθύνονται για υγειονομική περίθαλψη και συνταγογράφηση στα πολυϊατρεία του...

 

Αθήνα, 26/1/2012
Αρίθμ. Πρώτ: οικ. 709

[post-date]
  • Όλοι οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μπορούν να απευθύνονται για υγειονομική περίθαλψη και συνταγογράφηση στα πολυϊατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), στους συμβεβλημένους ιατρούς, στους ιατρούς των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών ιατρείων και στους ιατρούς των Κρατικών Νοσοκομείων που έχουν πιστοποιηθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Επίσης σε πιστοποιημένους μη συμβεβλημένους ιατρούς (με ιδιωτική δαπάνη) για την έκδοση μόνο ηλεκτρονικών συνταγών.
  • Στα ΚΑΠΗ δεν θα αποστέλλονται πλέον ιατροί από τις Μονάδες Υγείας ενώ η έκδοση συνταγών για ασφαλισμένους Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα γίνεται από ιατρούς που απασχολούνται στα ΚΑΠΗ ως ιδιώτες και μόνο μέσω ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
  • Σημειώνεται ότι καταργούνται τα ατομικά συνταγολόγια των ταμείων
  • όμως σε κάθε περίπτωση η αγωγή θα αναγράφεται και επί του βιβλιαρίου υγείας
  • ο ιατρός οφείλει να ελέγχει την ασφαλιστική ικανότητα του ασθενή.
  • Επισημαίνεται ότι οι ιατροί που δεν έχουν συμβληθεί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα πρέπει να επιστρέψουν άμεσα τα Συνταγολόγια Ενιαίου Τύπου στις Μονάδες Υγείας Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από όπου τα παρέλαβαν. Σε αντίθετη περίπτωση θα τους καταλογίζεται η αξία όσων συνταγών εκδίδουν από τα εν λόγω συνταγολόγια.
  • Έκδοση δίμηνων συνταγών γίνεται μόνο σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του ΠΔ 121/ 2008, άρθρο 2 παρ. ι, οι οποίες χρειάζονται θεώρηση στην περίπτωση χειρόγραφων συνταγών.

(υπενθυμίζουμε το ΠΔ 121/08:

 

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.