Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2024 Αρ. Πρωτ. 676 Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας Μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας σε τηλεοπτικό σταθμό σήμερα... ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΦΣ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

 

Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2024

Αρ. Πρωτ. 676

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας σε τηλεοπτικό σταθμό σήμερα το πρωί, όπου ανέφερε ότι η τιμή αποζημίωσης θα υπολογίζεται σε επίπεδο δραστικής ουσίας του γενοσήμου φαρμάκου και όχι σε επίπεδο θεραπευτικής κατηγορίας, όπως εφαρμόζεται από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης σήμερα, ο Πρόεδρος του ΠΦΣ επικοινώνησε αμέσως με τον Υπουργό Υγείας και ο Υπουργός τον ενημέρωσε ότι προτίθεται να προβεί σε τροποποίηση της σχετικής διάταξης, προκειμένου να αρθούν οι υπερβολικές επιβαρύνσεις στις συμμετοχές των ασφαλισμένων.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΠΦΣ ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας οτι προκειμένου να γίνει πράξη η δυνατότητα στον Έλληνα ασθενή να επιλέγει φθηνότερο φάρμακο της ίδιας δραστικής ουσίας θα πρέπει να μην επιτρέπεται η δυνατότητα στον ιατρό να κλειδώνει την εμπορική ονομασία του γενόσημου φαρμάκου.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ