Σε συνεργασία με την Δ/νση Β’ βάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ Κορινθίας, ο ΦΣ Κορινθίας υλοποιεί μια δράση ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε σχολεία του νομού... Εκπαιδευτική Δράση του ΦΣΚ στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κορινθίας: “ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ: ΙΑΜΑ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ- ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ”

 

Σε συνεργασία με την Δ/νση Β’ βάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ Κορινθίας, ο ΦΣ Κορινθίας υλοποιεί μια δράση ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε σχολεία του νομού μας, μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος, με θέμα: «Το Φάρμακο: ίαμα και δηλητήριο-Εξαρτήσεις».

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί αρχική έμπνευση και υλοποίηση του ΦΣ Ροδόπης ο οποίος το παρουσίασε σε αντίστοιχα σχολεία πριν από μερικά χρόνια. Η μεγάλη αποδοχή του από τους εκεί τοπικούς φορείς και κυρίως τους ίδιους τους μαθητές που το παρακολούθησαν, παρακίνησε τον ΦΣ Κορινθίας να οργανώσει την υλοποίησή του στην Κορινθία, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Μετά την εξαιρετική συνεργασία με τον ΦΣ Ροδόπης και ειδικότερα τον Πρόεδρο του Συλλόγου κατά την αρχική εφαρμογή του κ. Αλέξανδρο Τσαπέκο και τον νυν Πρόεδρο κ. Χρήστο Κουκάκη, ο ΦΣ Κορινθίας οργάνωσε μια ειδική ομάδα εργασίας αποτελούμενη από τους Φ/ούς-μέλη του κ.κ. Πολυξένη Δημητρίου, Νικόλαο Κορκάρη και Ματάτση Αικατερίνη οι οποίοι επικαιροποίησαν το περιεχόμενο του προγράμματος. Κατόπιν παρουσίασε αυτήν την επικαιροποιημένη εκδοχή του στο 4° Συνέδριο Φαρμακοποιών Πελ/νήσου το οποίο διοργάνωσε στο Λουτράκι Κορινθίας (δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση) και μετά από συντονισμό της Δνσης Β’ εκπαίδευσης ΠΕ Κορινθίας και των Δ/ντών των σχολείων με την υπεύθυνη του ΔΣ του ΦΣΚ κ. Μαριάννα Αναστασοπούλου, ξεκίνησε τις επισκέψεις σε σχολεία.

Η Τρίτη 14/11 ήταν λοιπόν μια σημαντική ημέρα για τον Συλλογό μας με την πρώτη παρουσίαση του προγράμματος στο Γυμνάσιο Αθικίων Κορινθίας! Μπράβο στα μέλη του Συλλόγου μας καθώς και στα μέλη του ΦΣ Ροδόπης, οι οποίοι συνετέλεσαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας τόσο ξεχωριστής δράσης φαρμακοποιών του πάγκου, για την ενημέρωση του σχολικού πληθυσμού σε θέματα σωστής χρήσης φαρμάκων και αποφυγής εξαρτήσεων!

Θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια σε κάθε Γυμνάσιο και Λύκειο της Κορινθίας που έχει ήδη ή θα εκδηλώσει ενδιαφέρον στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορινθίας!