Αθήνα 28.04.2023 Προς: Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας Θέμα: «Ευρεία δημοσιότητα από τη συνέντευξη τύπου του ΠΦΣ» Στον καθοριστικό ρόλο των φαρμακείων στο Δημόσιο... Ευρεία δημοσιότητα από τη συνέντευξη τύπου του ΠΦΣ

 

Αθήνα 28.04.2023

Προς: Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Θέμα: «Ευρεία δημοσιότητα από τη συνέντευξη τύπου του ΠΦΣ»

Στον καθοριστικό ρόλο των φαρμακείων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας  αλλά και στις μελλοντικές  διεκδικήσεις από τη νέα Κυβέρνηση, αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου, που έλαβε ευρεία δημοσιότητα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς.

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε έρευνα του Καθηγητή Πολιτικής Υγείας κ. Κυριάκου Σουλιώτη για την πρόσβαση, τη χρήση υπηρεσιών και την ικανοποίηση του κοινού από τα ιδιωτικά φαρμακεία και η επίσημη πρόταση για τις υπηρεσίες στα φαρμακεία από την επιστημονική ομάδα του ΠΦΣ, η οποία έχει κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Επίσης έγινε εκτενής αναφορά από τον Πρόεδρο του ΠΦΣ, κ. Απόστολο Βαλτά,  για το τεράστιο θέμα των ελλείψεων και για τη διάθεση των επονομαζόμενων Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα  φαρμακεία μας.

 

Σας παραθέτουμε τα σχετικά δημοσιεύματα.

 

Εκ του ΠΦΣ

Δημοσιεύματα