Αθήνα 26.4.2023 Δελτίο τύπου Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας παχυσαρκίας κ. Καμπάνταης, σε χθεσινή ειδησεογραφική εκπομπή αναφέρθηκε ψευδέστατα στους... ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ OZEMPIC

 

Αθήνα 26.4.2023

Δελτίο τύπου

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας παχυσαρκίας κ. Καμπάνταης, σε χθεσινή ειδησεογραφική εκπομπή αναφέρθηκε ψευδέστατα στους φαρμακοποιούς, κατηγορώντας τους ότι διαθέτουν ελεύθερα το σκεύασμα Ozempic χωρίς ιατρική συνταγή, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Ενοχλημένος από το Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στις 12.4.2023 που ανέδειξε το πρόβλημα και σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να καλύψει συνάδελφους του, επεδίωξε να ενοχοποιήσει τον κλάδο των φαρμακοποιών, την ίδια στιγμή που αγωνιούν για τις ανεκτέλεστες συνταγές των ασφαλισμένων και εκλιπαρούν τις φαρμακαποθήκες και την παραγωγό εταιρεία για τη διάθεση μεγαλύτερων ποσοτήτων του φαρμάκου ώστε να καλύψουν τις θεραπείες των ασθενών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και που δυστυχώς έχουν διακοπεί.

Θέλοντας προφανώς να αποκρύψει το θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά το Δελτίο Τύπου του ΠΦΣ, ότι ορισμένοι ιατροί καταστρατηγούν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και συνταγογραφούν ανεξέλεγκτα το συγκεκριμένο σκεύασμα όχι για τις εγκεκριμένες ενδείξεις του αλλά για τον έλεγχο του βάρους, επιρρίπτει την ευθύνη στους φαρμακοποιούς.

Ίσως δεν γνωρίζει ή σκοπίμως αγνοεί, ότι ενώ έχει διπλασιαστεί η συνταγογράφηση του φαρμάκου σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα, δεν έχουν διπλασιαστεί οι διαβητικοί με ενδείξεις χορήγησης του φαρμάκου!

Για το λόγο αυτό ζητάμε από την πολιτεία να προβεί άμεσα στον έλεγχο της συνταγογράφησης για όλα τα σκευάσματα Ozempic που έχουν συνταγογραφηθεί μέχρι τώρα για να διαπιστώσει αν πράγματι τηρούνται τα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Επιτέλους θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι προτεραιότητα μας είναι η κάλυψη των ασθενών που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 και όχι οι «ανάγκες» που έχουν σχέση με το lifestyle, για το οποίο δυστυχώς συνταγογραφείται.

Εκ του ΠΦΣ