Αθήνα, 7 Απριλίου 2023 Αρ .Πρωτ. 1557 Προς : Πρόεδρο & Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αναφορικά με το συνέδριο... ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΟ HELLAS PHARM

 

Αθήνα, 7 Απριλίου 2023

Αρ .Πρωτ. 1557

Προς : Πρόεδρο & Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αναφορικά με το συνέδριο Hellas Pharm του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:

Όλα αυτά τα χρόνια ο Πρόεδρος του ΦΣ Αττικής δεν προσκαλεί τον Πρόεδρο του ΠΦΣ στο συνέδριο του, είτε για να απευθύνει έναν χαιρετισμό, είτε για να συμμετέχει ως ομιλητής σε κεντρικές συζητήσεις που αφορούν θέματα του φαρμακευτικού μας επαγγέλματος, όπως είθισται σε όλα τα φαρμακευτικά συνέδρια που διοργανώνονται από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας.

Είναι επιλογή του και έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει, δεν επικεντρώνομαι σε αυτό.

Όμως για πρώτη φορά προσκλήθηκα πριν από μια εβδομάδα, όχι για ένα χαιρετισμό, ούτε για να συμμετάσχω σε συζητήσεις και να τοποθετηθώ στα φλέγοντα θέματα του κλάδου, για τα οποία τόσα έχουμε να πούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά για την συμμέτοχη μου σε ένα «δείπνο μετά ζωντανής μουσικής» . Και προ δυο ημερών έλαβα πρόσκληση για να παρακολουθήσω απλά ένα στρογγυλό τραπέζι, που έχει σχέση με τις ελλείψεις και για θέματα του φαρμακευτικού μας επαγγέλματος.

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ θεσμικά εκπροσωπεί όλους τους φαρμακοποιούς της Ελλάδος και προκειμένου να διαφυλάξω αυτό το θεσμό και το κύρος του ΠΦΣ από τέτοιες υποτιμητικές και προσβλητικές ενέργειες , αποφάσισα να μην παραβρεθώ.

Δεν με εκπλήσσει το νέο ηθελημένο ατόπημα του Πρόεδρου του ΦΣ Αττικής.

Εύχομαι όμως ολόψυχα καλή επιτυχία στο συνέδριο του ΦΣ Αττικής.

Με Εκτίμηση,

Απόστολος Βαλτάς

Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου