Αθήνα, 04/04/2023 Προς: Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας   Τοποθετήσεις του προέδρου ΠΦΣ κ. Βαλτά στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το... Τοποθετήσεις του προέδρου του ΠΦΣ στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπ.Υγείας που αφορά τους ΦΣ και τον ΠΦΣ

 

Αθήνα, 04/04/2023

Προς: Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

 

Τοποθετήσεις του προέδρου ΠΦΣ κ. Βαλτά στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο

 «Φαρμακευτικοί Σύλλογοι – Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος – Ινστιτούτο Φαρμακευτικών Επιστημονικών Ερευνών και άλλες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας»

 

«Δεν υπάρχει κανένα  θέμα συζήτησης για την σταθερή λιανική τιμή των φαρμάκων. Έχουμε τις φθηνότερες τιμές γι’ αυτό και τα φάρμακα εξάγονται σε άλλες χώρες και παρατηρείται το θέμα των ελλείψεων.»

«Αν η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο επιθυμούν να επιλύσουν το θέμα των ελλείψεων θα πρέπει να απαγορεύσουν τις εξαγωγές για 2 χρόνια τουλάχιστον». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Απόστολος Βαλτάς, μιλώντας  στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στη συζήτηση για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους – τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο – Ινστιτούτο Φαρμακευτικών Ερευνών και άλλες ρυθμίσεις.

Απαντώντας σε ερωτήματα  μελών της Επιτροπής, ο κ. Βαλτάς διαβεβαίωσε ότι «το κυρίαρχο όργανο των Φαρμακοποιών είναι η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και δεν τίθεται καμιά αμφισβήτηση» .

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. επεσήμανε πως «το κατατεθέν νομοσχέδιο προωθεί έναν σύγχρονο και κωδικοποιημένο νόμο που εκσυγχρονίζει έναν άλλο που υφίσταται εδώ και 95 χρόνια.»

Με το νόμο αυτό εκσυγχρονίζεται η λειτουργία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «Ινστιτούτο Φαρμακευτικών Ερευνών που θα προάγει την πιστοποίηση και την εκπαίδευση των φαρμακοποιών και των βοηθών φαρμακείου

  • Δείτε την τοποθέτηση και την δευτερολογία του κ. Βαλτά ΕΔΩ

 

Σας παραθέτουμε δημοσιεύματα από τα ειδησεογραφικά sites DailyPhamaNews και f.daily.