Αθήνα, 2.3.2023 Αρ. Πρωτ. 901 Προς : Την Εταιρεία ASTRAZENECA Α.Ε. , Υπόψη Προέδρου & Διευθύνουσας Συμβούλου κ. Ελένης Χουλιάρα Ενημερωθήκαμε ότι φάρμακα... ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ASTRA ZENECA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΑΡΜ.ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ

 

Αθήνα, 2.3.2023

Αρ. Πρωτ. 901

Προς : Την Εταιρεία ASTRAZENECA Α.Ε. , Υπόψη Προέδρου & Διευθύνουσας Συμβούλου κ. Ελένης Χουλιάρα

Ενημερωθήκαμε ότι φάρμακα της εταιρείας σας απεντάχθηκαν από τη θετική λίστα φαρμάκων από τις 23.2.23 χωρίς οι φαρμακοποιοί να λάβουν σχετική ενημέρωση.

Όπως είναι φυσικό, τα φαρμακεία είχαν ήδη αποθέματα από τα εν λόγω φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία αδυνατούν να διαθέσουν, διότι οι κωδικοί τους δεν εμφανίζονται και δεν είναι πλέον επιλέξιμοι στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, καθόσον έχουν αποσυρθεί.

Ως εκ τούτου, είναι εύλογο και αποτελεί άμεση προτεραιότητα, ότι θα πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα ώστε τα αποθέματα τα οποία διατηρούν τα φαρμακεία για τα σκευάσματα αυτά να μπορέσουν να επιστραφούν, είτε μέσω των φαρμακαποθηκών από τις οποίες τα έχουν προμηθευτεί, είτε μέσω της εταιρείας σας εφόσον έχουν αγοραστεί  απευθείας από το εμπορικό σας τμήμα.

Είναι αδιανόητο τα φαρμακεία να υφίστανται οικονομική ζημία, ούτε μπορούν να αναμένουν την ημερομηνία λήξης των σκευασμάτων προκειμένου αυτά να επιστραφούν, αφού πλέον δεν συνταγογραφούνται και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διάθεσής τους. Παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ          ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ