Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2023 Αρ. Πρωτ. 378 Προς: Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους  Της χώρας   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σας αποστέλλουμε: Έγγραφο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με... Ενημέρωση από ΠΦΣ για εγκυκλίους του ΕΟΠΥΥ

 

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2023

Αρ. Πρωτ. 378

Προς: Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους  Της χώρας

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε:

  1. Έγγραφο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με καταγγελίες ασφαλισμένων για την εν αγνοία τους συνταγογράφηση και εκτέλεση συνταγών και παρακαλούμε για την προσοχή σας.
  2. Εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την τροποποίηση της διαδικασίας έγκρισης των ηλεκτρονικών Ιατρικών Γνωματεύσεων για την χορήγηση διατροφικών σκευασμάτων άρθρο 10 του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ σε πάσχοντες από ενδογενείς διαταραχές του μεταβολισμού με γενετική επιβεβαίωση.
  3. Εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την έναρξη εκτέλεσης γνωματεύσεων, χωρίς απαίτηση έγκρισης εκτέλεσης που εκδίδονται για επιθέματα, με χρήση ειδικού κωδικού μιας χρήσης για την επιβεβαίωση εκτέλεσης (OTP) .

          Επίσης μας έχουν αναφερθεί περιπτώσεις επιτηδείων οι οποίοι εμφανίζονται σε φαρμακεία, δηλώνοντας ψευδώς ότι είναι ελεγκτές της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, δημιουργώντας προβλήματα και αναστάτωση στη λειτουργία τους. Για την δική σας διασφάλιση σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ζητάτε την επίδειξη του φύλλου ελέγχου για το φαρμακείο  σας.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ 

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΟΠΥΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ