Για το μεγάλο και επείγον θέμα των έντονων ελλείψεων φαρμάκων, το οποίο έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, μίλησε η Πρόεδρος του ΦΣΚ κ. Σοφία... Η Πρόεδρος του ΦΣΚ Σ. Κλοκώνη στο Δελτίο Ειδήσεων του ΗΛΕΚΤΡΑ TV για τις ελλείψεις στα Φαρμακεία

 

Για το μεγάλο και επείγον θέμα των έντονων ελλείψεων φαρμάκων, το οποίο έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, μίλησε η Πρόεδρος του ΦΣΚ κ. Σοφία Κλοκώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Hλέκτρα TV.

Η κ. Κλοκώνη εξήγησε τις κινήσεις που γίνονται από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του ζητήματος, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για τις κινήσεις που πρέπει ακόμα να γίνουν, αλλά ταυτόχρονα απεύθυνε και έκκληση στους πολίτες να μην αποθεματοποιούν φάρμακα  χωρίς να τα χρειάζονται άμεσα, ώστε με συνετή διαχείριση από όλους μας να ξεπεράσουμε τις επείγουσες συνθήκες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ότι σε όσες περιπτώσεις υπάρχουν ίδια φάρμακα που μπορούν να υποκαταστήσουν όσα έχουν έλλειψη, κάλεσε τους πολίτες να εμπιστεύονται τον ιατρό και τον φαρμακοποιό τους ώστε τελικά να προμηθευτούν το αναγκαίο γι’ αυτούς φάρμακο.

Ειδικά για τα φάρμακα που χρειάζονται ιατρική συνταγή η κ. Κλοκώνη υπενθύμισε το εργαλείο της άυλης συνταγογράφησης που μπορεί να ενεργοποιήσει πολύ εύκολα κάθε συμπολίτης μας.