Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2022 Αριθμ. Πρωτ. 5319 Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την οργάνωση και λειτουργία του Helpdesk.... Τρία χρόνια το helpdesk του ΠΦΣ δίπλα στη καθημερινότητα του φαρμακοποιού

 

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2022

Αριθμ. Πρωτ. 5319

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την οργάνωση και λειτουργία του Helpdesk. Ένα εγχείρημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που αποσκοπούσε στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του φαρμακοποιού αλλά και στην άμεση πληροφόρηση σε σημαντικά ζητήματα Δημόσιας Υγείας.

Η ανταπόκριση των Συναδέλφων ήταν τεράστια. Στα χρόνια αυτά το helpdesk δέχθηκε περισσότερες από 25.000 κλήσεις για θέματα που αφορούσαν τους εξής βασικούς τομείς:

• Αναφορά και επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Σύλλογοι ή μεμονωμένα οι φαρμακοποιοί
• Επανακοινοποίηση εγκυκλίων και οδηγιών σε Φαρμακευτικούς Συλλόγους και ενδιαφερόμενους
• Προώθηση αιτημάτων Συλλόγων προς τη Δημόσια Διοίκηση
• Επικοινωνία για λογαριασμό φαρμακοποιών με φορείς του Δημοσίου, Οργανισμούς και Ασφαλιστικά ταμεία
• Άμεση ενημέρωση οργάνων του ΠΦΣ για δυσλειτουργίες σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων και την αποκατάσταση των προβλημάτων
• Βοήθεια σε ζητήματα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι με τις υποβολές τους για τις Συμβάσεις Ιατροτεχνολογικών στο eDapy.
• Ενασχόληση με τις υποβολές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι κατά τον έλεγχο της υποβολής τους στα πλαίσια του τακτικού ελέγχου συνταγών φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
• Δημιουργία του “ΠΦΣ NEWSLETTER”ως υπενθύμιση σε ατομικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς όλους τους φαρμακοποιούς μέλη του ΠΦΣ, για τα πιο σημαντικά και επίκαιρα συμβάντα και πρόσφατες εγκυκλίους.

H επικοινωνία με την υπεύθυνη του Ηelpdesk κα Κοσιαρά Αικατερίνη, γίνεται και μέσω email στο ask@pfs.gr και στο chat της εφαρμογής. Τηλέφωνο απευθείας επικοινωνίας: 210-3410372 (Εσωτ. 2)

➢ Παράλληλα, με την εφαρμογή στα κινητά του application “PFS news” που μπορείτε να κατεβάσετε από το Play Store ή App Store, δίνεται η δυνατότητα στα μέλη μας, να ενημερώνονται άμεσα για όλα τα θέματα καθημερινότητας και επικαιρότητας του Φαρμακείου.

Με τη σύνδεση με την κοινότητα του ΠΦΣ στο Viber παρέχεται άμεση ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα και για σημαντικά email τα οποία αποστέλλονται από τον ΠΦΣ. Συνδεθείτε ακολουθώντας το σύνδεσμο:

Ο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΠΦΣ-PFS» είναι επίσης και στο facebook.com με επιλεγμένες ανακοινώσεις για προσεχείς εκδηλώσεις Φ. Συλλόγων και Φαρμακευτικά Συνέδρια, Δελτία τύπου τοποθετήσεις και ανακοινώσεις του ΠΦΣ.

https://el-gr.facebook.com/PFS.GR/

Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας. Στόχος μας είναι να βελτιστοποιούμε και να εκσυγχρονίζουμε συνεχώς τις πρωτοβουλίες μας αυτές σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς των φαρμακείων αλλά και σε σημαντικά θέματα Δημόσιας Υγείας.

Η ανταπόκριση σας και η αποδοχή σας στις δράσεις μας , ενδυναμώνουν την προσπάθεια μας. Η επιτυχία των στόχων του κλάδου εξαρτάται από τη δική σας ενεργό συμμετοχή και συνεργασία όλων.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ      ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ