Τετάρτη 30 Νοεμβρίου / Ώρα 15:00-17:00 Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ έχει την χαρά να προσκαλέσει όλους τους φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων πανελλαδικά, σε διαδικτυακό... Σεμινάριο ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Η χρήση της Κανναβιδιόλης (CBD) στην κλινική πράξη και η θέση της στο φαρμακείο

 

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου / Ώρα 15:00-17:00

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ έχει την χαρά να προσκαλέσει όλους τους φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων πανελλαδικά,
σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα

Η χρήση της Κανναβιδιόλης (CBD) στην κλινική πράξη και η θέση της στο φαρμακείο
με εισηγητή τον Καθηγητή Παθολογίας & Αυτοάνοσων Νοσημάτων,
κ. Δημήτριο Π. Μπόγδανο,
που θα διεξαχθεί σε ζωντανή μετάδοση
την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 15:00-17:00

Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι να αναδείξει τα οφέλη της κανναβιδιόλης (CBD) και κατά πόσο μπορεί να είναι ευεργετική, ανακουφίζοντας τα συμπτώματα μιας ασθένειας ή φλεγμονής.

Αναλυτική Θεματολογία

• Προέλευση κανναβιδιόλης και πώς σχετίζεται με το ανθρώπινο σώμα
• Ευεργετικές ιδιότητες στον πόνο και την φλεγμονή
• Σε ποια θέματα υγείας συγκεκριμένα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί
• Η χρήση της κανναβιδιόλης στη σύγχρονη ιατρική

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ

Ο Δημήτριος Π. Μπόγδανος είναι Καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων στην Ιατρική Σχολή  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα και Διευθυντής της Κλινικής Ρευματολογίας και κλινικής Ανοσολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας από το 2018.
Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συνέχισε την εξειδίκευσή του στο Λονδίνο σε μια από τις 5 καλύτερες Ιατρικές Σχολές του κόσμου και συγκεκριμένα στο University College London Medical School.
Απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας με έμφαση στην κλινική ανοσολογία και τα αυτοάνοσα νοσήματα το 2005 και μετεκπαιδεύτηκε με Υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στην Ιατρική Σχολή του Yale στις ΗΠΑ.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα, για τα οποία έλαβε περισσότερα από 40 βραβεία τα τελευταία 20 χρόνια, εστιάζονται στη μελέτη της παθογένειας, διάγνωσης και θεραπείας των αυτοάνοσων νοσημάτων.
Η ερευνητική του ομάδα μελετά τους μηχανισμούς με τους οποίους περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως λοιμώξεις, στρες και κακή διατροφή οδηγούν στην ανάπτυξη της αυτοανοσίας.

Για να το παρακολουθήσετε χρειάζεται να είστε εγγεγραμμένος στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του ΠΕΙΦΑΣΥΝ.

Εάν είστε εγγεγραμμένος, θα λάβετε προσωπικό link μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή.