Αθήνα, 24 Αυγούστου 2022 Αριθμ. Πρωτ. 3503 Μετά και τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς – ΕΟΠΥΥ, ΚΜΕΣ, Unisystems,... ΠΦΣ: Ενημέρωση για την πορεία πληρωμής φαρμακείων που έχουν προβλήματα στην υποβολή και φαρμακείων με εκχωρήσεις – παρακρατήσεις

 

Αθήνα, 24 Αυγούστου 2022

Αριθμ. Πρωτ. 3503

Μετά και τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς – ΕΟΠΥΥ, ΚΜΕΣ, Unisystems, Intrasoft & ΠΦΣ – σταδιακά επιλύονται τα προβλήματα που υπήρχαν για φαρμακεία στα οποία τα συνοδευτικά έγγραφα των υποβολών δεν ήταν ορθά, όπως π.χ. με ελλιπή ή λανθασμένα τιμολόγια, αναντιστοιχία πλήθους τιμολογίων σε σχέση με τον αριθμό που δήλωσαν στην πύλη ΚΜΕΣ, υποβολή φυσικού αρχείου συνταγών χωρίς ηλεκτρονική οριστικοποίηση επομένως και χωρίς ΣΣΥ (65 φαρμακεία), φαρμακεία (27) με διαφορά σε σχέση με το τιμολόγιο άνω των 1.000ευρώ.

Επίσης οι ΠΕΔΙ έχουν προχωρήσει για την πλειοψηφία των φαρμακείων με εκχωρήσεις – παρακρατήσεις στην εκκαθάριση των υποβολών τους και στην πληρωμή των απαιτήσεων.

Ήδη σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή για 180 φαρμακεία με εκχωρήσεις- παρακρατήσεις και φαρμακεία για τα οποία επιλύθηκαν προβλήματα που είχαν στην υποβολή τους.

Στόχος είναι για όλα τα φαρμακεία με τα ανωτέρω προβλήματα και ανάλογα με την δική τους ανταπόκριση ως προς την αποστολή των δικαιολογητικών που τους ζητήθηκαν, να υπάρχει μια συνεχής ροή πληρωμών και να εξοφληθούν μέχρι τέλος του μήνα.

Ο ΠΦΣ έχει ήδη αποστείλει στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ τις καταστάσεις των φαρμακείων που απέστειλαν αρκετοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι και για πολλά από αυτά τα φαρμακεία έχει δρομολογηθεί η εξόφληση τους.

Παρακαλούμε επίσης, επειδή παρατηρήθηκαν φαινόμενα σε ΔΙ.ΛΟ.Φ. να πληρώνουν με καθυστέρηση έως και 2 ημέρες μετά την κατάθεση των χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ, η πληρωμή να γίνεται το αργότερο την επόμενη ημέρα της κατάθεσης των χρημάτων στους λογαριασμούς των Συλλόγων.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ       ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ