Oι ρόλοι, οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις τις οποίες τα φαρμακεία έχουν αναλάβει εντός της ΠΦΥ και οι απαιτητικές και δύσκολες συνθήκες στις... ΠΦΣ-ΙΔΕΕΑΦ: ΚΥΚΛΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

 

Oι ρόλοι, οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις τις οποίες τα φαρμακεία έχουν αναλάβει εντός της ΠΦΥ και οι απαιτητικές και δύσκολες συνθήκες στις οποίες εργάζονται μέσα σε αυτήν την πανδημία, έχουν επιφορτίσει με την ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης του φαρμακοποιού και της προσαρμογής του στις νέες συνθήκες που θα εξασφαλίζουν τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη συνεχή προσφορά του προς όφελος της Δημόσιας Υγείας. «Τα φαρμακεία αποτελούν ιδιότυπα καταστήματα, στα οποία συνδυάζεται η εμπορική εκμετάλλευση με την υπεύθυνη επιστημονική δραστηριότητα» (ΣτΕ 229/14 Ολομ.). Ο φαρμακοποιός λοιπόν παράλληλα με την ανάγκη να ανταποκριθεί στα επιστημονικά του καθήκοντα, οφείλει να κατανοεί το πλαίσιο λειτουργίας, να εναρμονίζεται στα ισχύοντα οικονομικά πρότυπα, να συμμορφώνεται στις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις για να αναπτύσσεται χωρίς κινδύνους σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Με γνώμονα τα παραπάνω και σκοπό την ενίσχυση των γνώσεων των φαρμακοποιών και σε θέματα φορολογικής διαχείρισης του φαρμακείου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και το ΙΔΕΕΑΦ διοργανώνουν έναν κύκλο 3ωρων διαδικτυακών σεμιναρίων με θέμα «Φορολογική λειτουργία φαρμακείου – Ορθές πρακτικές στην άσκηση δραστηριοτήτων – Φορολογικοί Έλεγχοι», που διεξάγονται ανά Περιφέρεια σε συνεργασία με τους τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους και εισηγητή τον φοροτεχνικό και συγγραφέα λογιστικών-φορολογικών βιβλίων κ. Γιώργο Κορομηλά.

Ο κύκλος των σεμιναρίων θα ξεκινήσει από την Κρήτη, για τα μέλη των Φ. Σ. Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, από τις 17:00 έως τις 20:00, σε ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ μέσω της ειδικής πλατφόρμας του ΙΔΕΕΑΦ.

Παράλληλα προγραμματίζονται σε σεμινάρια και σε άλλες περιοχές της χώρας για όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ       ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ