Ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 11/8/21, ο κατ’οίκον εμβολιασμός κατά Covid -19 στην Κορινθία, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Κέντρου Υγείας Κορίνθου με... Ανακοίνωση για την έναρξη του κατ’οίκον εμβολιασμού στην Κορινθία

 

Ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 11/8/21, ο κατ’οίκον εμβολιασμός κατά Covid -19 στην Κορινθία, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Κέντρου Υγείας Κορίνθου με τον Δήμο Κορινθίων (Βοήθεια στο σπίτι) και την υποστήριξη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας στην ενημέρωση των δικαιούχων κατ’οίκον εμβολιασμού, στους οποίους υπενθυμίζουμε ότι:

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΙΑΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

Επισημαίνουμε τις ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ (ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥ):

Κατηγορίες πολιτών:

-Νόσος τελικού σταδίου

-Σοβαρό Α.Ε.Ε. που έχει σημαντική έκπτωση βασικών δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής

-Παραπληγία, τετραπληγία, ημιπληγία -Νόσος Πάρκινσον προχωρημένου σταδίου

–Άνοια προχωρημένου σταδίου

-Γεροντική εξασθένηση /αδυναμία.

-Σοβαρές κακώσεις ατυχήματος

-Σοβαρές ορθοπεδικές / ρευματολογικές παθήσεις που έχουν επιφέρει σοβαρού βαθμού έκπτωση κινητικότητας

-Βαριά ψυχική νόσος

-Βαριά νοητική νόσος

–Άλλο παθολογικό αίτιο που έχει οδηγήσει μόνο του ή σε συνδυασμό σε αδυναμία μετακίνησης

Κατά συνέπεια δικαούχος κατ’ οίκον εμβολιασμού δύναται να είναι:

-Ο πολίτης που έχει σημαντικού βαθμού έκπτωση της λειτουργικότητας που δεν του επιτρέπει να μετακινηθεί χωρίς υποστήριξη.

-Ο πολίτης που βρίσκεται σε μόνιμο κλινoστατισμό και δύναται να μετακινηθεί μόνο με φορείο.

-Ο πολίτης που έχει βαριά ψυχική ή νοητική νόσο με συνέπεια η έξοδος από το οίκημα του να συνδέεται με σημαντική αποδιοργάνωση της συμπεριφοράς.

Ως ΦΣΚ επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη διευθύντρια του ΚΥ Κορίνθου κ. Βασιλική Παπακωνσταντίνου καθώς και τη νοσηλεύτρια αυτού κ. Χαρίτου Μαρία, που στελέχωσαν σε συνεργασία με το προσωπικό της Βοήθειας στο Σπίτι του Δ. Κορινθίων, την πρώτη κινητή μονάδα κατ’οίκον εμβολιασμού της Κορινθίας! Επίσης ευχαριστούμε τον τοπικό Ερυθρό Σταυρό για τη διαθεσιμότητα ενός απινιδωτή, δωρεά του Συλλόγου μας, ως αναγκαίου εξοπλισμού της κινητής μονάδας κατ’οίκον εμβολιασμού.

Ο ΦΣΚ είναι και θα παραμείνει αρωγός σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για τον έλεγχο των επιπτώσεων της πανδημίας στους πολίτες της Κορινθίας.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ=ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ