Αθήνα,  9 Ιουλίου  2021 Αριθμ. Πρωτ. 3225 Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας Αγαπητοί Συνάδελφοι, Από χθες Πέμπτη 8.07.2021 παρουσιάστηκαν προβλήματα κατά την... Προβλήματα κατά την καταχώρηση και οριστικοποίηση των γνωματεύσεων ΕΔΑΠΥ

 

Αθήνα,  9 Ιουλίου  2021

Αριθμ. Πρωτ. 3225

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Από χθες Πέμπτη 8.07.2021 παρουσιάστηκαν προβλήματα κατά την εκτέλεση και την οριστικοποίηση στην καταχώρηση των γνωματεύσεων του Edapy.  Κατά την εκτέλεση γνωματεύσεων στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΔΑΠΥ ενώ στο σύστημα εμφανιζόταν ότι η διαδικασία εκτέλεσης ολοκληρωνόταν επιτυχώς κατά την εκτύπωση του παραστατικού εμφανιζόταν ως μήνυμα η ένδειξη «null». Η δυσλειτουργία αυτή του συστήματος είχε ως αποτέλεσμα οι συνταγές να μην εκτελούνται και τα άυλα barcodes να φαίνονται δεσμευμένα.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επικοινώνησε άμεσα με τις αρμόδιες τεχνικές  υπηρεσίες του ΕΔΑΠΥ και το πρόβλημα έχει ήδη επιλυθεί.

Όσον αφορά τα δεσμευμένα barcodes μας ενημέρωσαν ότι εντός περίπου δυο (2) ωρών θα αποδεσμευτούν για να μπορέσουμε να εκτελέσουμε τις γνωματεύσεις.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας της νέας εφαρμογής που ισχύει από σήμερα και με την οποία ο ασφαλισμένος ενημερώνεται μέσω sms για την ακριβή ώρα και την ημέρα εκτέλεσης της γνωμάτευσης.

Με Εκτίμηση,

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                               ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ

 

Υπενθυμίζουμε την εύκολη διαδικασία αποδέσμευσης barcode για να εκτελέσουμε γνωμάτευση, ΕΔΩ