Συνάδελφοι,   Βιώσαμε κατά τους προηγούμενους μήνες μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία απαίτησε να ληφθούν αποφάσεις και να πραγματοποιηθούν δράσεις με τις... Απολογισμός δράσεων ΦΣΚ κατά την υγειονομική κρίση

 

 

Συνάδελφοι,

 

Βιώσαμε κατά τους προηγούμενους μήνες μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία απαίτησε να ληφθούν αποφάσεις και να πραγματοποιηθούν δράσεις με τις οποίες θα συμβάλλαμε, ως κλάδος υγειονομικών, στην καλύτερη δυνατή διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας covid-19 στη χώρα μας.

 

  • Εκδώσαμε εγκαίρως οδηγίες διαχείρισης και καθημερινής λειτουργίας για τα μέλη και το προσωπικό των φαρμακείων μας, ώστε να αυξήσουμε την ασφάλεια τη δική μας και του κοινού.Οι οδηγίες αυτές εστίαζαν στην υιοθέτηση ενδεδειγμένων μέτρων ατομικής προστασίας, απαραίτητα αλλά οπωσδήποτε ξένα προς τις συνήθειες των ασθενών, προσπαθώντας να αποφύγουμε τη μείωση της προσωπικής επαφής που είναι καθημερινότητα για το Ελληνικό Φαρμακείο. Αναγκαστήκαμε να φτάσουμε ακόμα και σε εξυπηρέτηση με κλειστά ρολά και πόρτες, προσπαθώντας παρόλα αυτά να μη στερήσουμε από τον πολίτη την ουσιαστική μας επιστημονική αρωγή στη φαρμακευτική του περίθαλψη.
  • Προσαρμόσαμε το ωράριο των φαρμακείων μας σε συνεχές, με διττό στόχο: αφενός τον περιορισμό της επικινδυνότητας για τα μέλη μας, αφετέρου τη συμβολή μας στην εθνική προσπάθεια για περιορισμό των μετακινήσεων.
  • Αλλάξαμε όπου χρειάστηκε το σύστημα εφημεριών μας για να συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα, αλλά ταυτόχρονα πήραμε κάθε αναγκαίο μέτρο για να διατηρήσουμε τη λειτουργικότητά του στην εξυπηρέτηση του κοινού με τις αναγκαίες παρεμβάσεις.
  • Αναπτύξαμε όσο δυνατόν περισσότερους τρόπους άμεσης επικοινωνίας με τα μέλη μας, ώστε να αυξήσουμε το επίπεδο γρήγορης, άμεσης και πλήρους ενημέρωσης για τον καταιγιστικό ρυθμό ειδήσεων που ξέραμε όλοι ότι θα επακολουθήσει της κρίσης, προσθέτοντας σύγχρονα εργαλεία (app, SMS, mail) αλλά και αναδιατάσσοντας το site του Συλλόγου μας (νέος πιο δυνατός server, ειδικά πολυθεματικά άρθρα κτλ) ώστε να ανταποκριθεί στις νέες αυξημένες ανάγκες. Παράλληλα ενεργοποιήσαμε παλιά και δοκιμασμένα εργαλεία όπως τη μηνιαία γραπτή ενημέρωση χρήσιμων πληροφοριών που παρέχεται στα μέλη μας με κάθε κατάθεση συνταγών.
  • Λάβαμε έκτακτα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στην μηνιαία κατάθεση των συνταγών μας στο Σύλλογο, δημιουργώντας γι’ αυτό εκτός των άλλων ειδική πλατφόρμα δήλωσης επιθυμητής ημερομηνίας προσέλευσης, με εύκολη λειτουργικότητα, η οποία και έτυχε μεγάλης αποδοχής από εσάς.
  • Επικοινωνήσαμε μαζί σας με κάθε τρόπο (τηλεφωνικά, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας κτλ) για τη λήψη κάθε κρίσιμης απόφασης, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και συμμετοχή σας στις συλλογικές διαδικασίες.
  • Οργανώσαμε και εποπτεύσαμε κινήσεις υποστήριξης προς τις τοπικές υγειονομικές δομές (Κέντρα Υγείας και Νοσοκομείο Κορίνθου), με τη χορηγία υγειονομικού υλικού σε συνεργασία με τον ΠΕΙΦΑΣΥΝ.
  • Μεριμνήσαμε ώστε η λειτουργία του Συλλόγου  να παραμείνει απρόσκοπτη: διενεργήθηκαν ΔΣ με χρήση μέσων σύγχρονης τεχνολογίας (ανταλλαγή μειλ, τηλεδιάσκεψη κτλ) ώστε κανένα ουσιαστικό ζήτημα να μην προσπεραστεί  λόγω της απαγόρευσης συναθροίσεων, πάντα μέσα στο όρια που επέτρεπε η Πολιτεία (π.χ. οι ΓΣ απαγορεύονταν). Μέσα σ’ αυτό το δεδομένο πλαίσιο ολοκληρώθηκαν και είναι στην υπηρεσία του Συλλόγου χρήσιμα εργαλεία λειτουργίας (σαιτ, app κτλ), ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες και για νέα μέσα μηχανοργάνωσης που θα ανακοινωθούν σύντομα.
  • Δρομολογείται η αναβληθείσα τακτική ΓΣ του Συλλόγου μας.

 

Δεν θα μπορούσαμε να μην επισημάνουμε με μεγάλη ικανοποίηση και τη δική σας ενεργή βοήθεια στη λήψη αλλά και εφαρμογή των αναγκαίων αποφάσεων! 

Λάβαμε από μέρους σας την απαραίτητη στήριξη να προχωρήσουμε και να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των καιρών!

Λειτουργήσαμε  συλλογικά κάτω από δύσκολες συνθήκες και προσβλέπουμε σε ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον!

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ!

 

               

     Για το  ΔΣ,

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Κλοκώνη Σοφία                         Τσιριμπής Δημήτρης