Τις πόρτες του για τους δημότες άνοιξε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Απριλίου 2015 το Κοινωνικό Φαρμακείο του Νομού Κορινθίας. Έχουν συγκεντρωθεί φάρμακα από...

Τις πόρτες του για τους δημότες άνοιξε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Απριλίου 2015 το Κοινωνικό Φαρμακείο του Νομού Κορινθίας. Έχουν συγκεντρωθεί φάρμακα από προσφορές κατοίκων του Νομού με την αρωγή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας.

Μετά από πολύμηνη προσπάθεια καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα και, έστω με μεγάλη καθυστέρηση, εθελοντές φαρμακοποιοί του νομού μας ξεκίνησαν να εξυπηρετούν τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας. Άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή ή είναι μέλη ευπαθών ομάδων που χρήζουν άμεσης βοήθειας. 

Η ομαλή λειτουργία του Φαρμακείου δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη βοήθεια των εθελοντών Φαρμακοποιών που χρειάστηκε να αφιερώσουν μεγάλο κομμάτι του χρόνου τους για να στηθεί και να οργανωθεί αυτή η δομή.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο στεγάζεται στην οδό Αδειμάντου 53 και αρχικά θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη από τις 18.00μ.μ. έως τις 20.00μ.μ. Όσοι είναι ανασφάλιστοι ή δεν έχουν δυνατότητα να αγοράσουν φάρμακα μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα τηλέφωνα 27413-62112 και 27413-62113 στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων επί της οδού Αδειμάντου 22 (2ος όροφος) προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις ένταξής τους. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές κάθε Τετάρτη από 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.. Επίσης όσοι φαρμακοποιοί επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να ενημερωθούν από τη γραμματεία του Φ.Σ.Κ.

Στην δεξία στήλη μπορείτε να καταβάσετε και να εκτυπώσετε την αίτηση