ΑΘΗΝΑ 14/1/2014  Προς  Τον Δημοσιογράφο κ. Γιώργο Παπαδάκη,  ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΡΩΪΝΟ ΑΝΤ1  Με αφορμή τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, μέσω των οποίων «εμφανίσθηκε» αύξηση 25%... ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

ΑΘΗΝΑ 14/1/2014

 Προς  Τον Δημοσιογράφο κ. Γιώργο Παπαδάκη,  ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΡΩΪΝΟ ΑΝΤ1

 Με αφορμή τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, μέσω των οποίων «εμφανίσθηκε» αύξηση 25% στις τιμές των φαρμάκων οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι τιμές στα φάρμακα όχι μόνο δεν αυξήθηκαν το 2013 , αλλά αντιθέτως έπεσαν οι τιμές τους σε ποσοστό περίπου 30% μέσα σε ένα χρόνο.

 Άλλωστε σε αυτό οφείλεται και η μείωση της φαρμακευτική δαπάνης από το 2010 η οποία σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μειώθηκε από τα 5,5 δις στα 2,2 δις .

 Προφανώς η αύξηση που παρουσιάζεται, αφορά την χρήματα που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι κατά την αγορά των φαρμάκων τους, όχι όμως εξαιτίας της αύξησης των τιμών!

 Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι εκ παραδρομής η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε ότι οι τιμές των φαρμάκων αυξήθηκαν κατά… 25% στη χώρα μας, κατά το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2012 έως τον Νοέμβριο του 2013.

Πηγή : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δείκτης τιμών καταναλωτή, (σελίδα 10).

Κατέβαστε (PDF, 200KB)

 

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.