Αθήνα, 16/12/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να γίνει επιτέλους ώστε να εξοφληθούν τα περίφημα ληξιπρόθεσμα...

Αθήνα, 16/12/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να γίνει επιτέλους ώστε να εξοφληθούν τα περίφημα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ.

  • Ψηφίστηκαν τρείς (3) νόμοι.
  • Εκδόθηκαν μερικές δεκάδες εγκυκλίων.
  • Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ασχολήθηκε προσωπικά και έδωσε αυστηρές εντολές.
  • Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μετακίνησε διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού που δεν ανταποκρίνονταν στις απαιτούμενες ταχύτητες διεκπεραίωσης των λογαριασμών και ανέθεσε στον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ την ευθύνη της καθημερινής παρακολούθησης.

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ μόνο την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε για το θέμα αυτό με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό κ. Μπέζα  και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα εκδοθεί το ένταλμα 6,3 εκατ.  ευρώ που  αφορά το ΤΑΠΟΤΕ.

Το χειρότερο δε όλων είναι ότι τα χρήματα για τα ληξιπρόθεσμα υπάρχουν και παραμένουν δεσμευμένα.

Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν κάποιες «ανώτερες δυνάμεις» που συστηματικά κωλυσιεργούν και σαμποτάρουν τη διαδικασία εξόφλησης.
Είναι οι δυνάμεις αυτές που εκδίδουν κάθε 15 ημέρες διαφορετικές και αντιφατικές μεταξύ τους δήθεν «οδηγίες», με τις οποίες το μόνο που καταφέρνουν είναι η πλήρης ακινησία της διαδικασίας.
Είναι οι ίδιες δυνάμεις που με υπερβάλλοντα ζήλο και σαδιστική συμπεριφορά ζητούν της «Παναγιάς» τα μάτια  από πλευράς γραφειοκρατικών παραστατικών και όταν καταφέρουμε να τα συγκεντρώσουμε, διαπιστώνουν ότι «ξέχασαν» να ζητήσουν έγκριση πίστωσης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ερμηνεύουν τους Νόμους κατά το δοκούν και ισχυρίζονται ανερυθρίαστα ότι τα χρέη του 2011 δεν είναι ληξιπρόθεσμα!
Όποιος δεν θέλει  να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει.
Ο ΠΦΣ τα δυο τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με το μεγάλο αυτό ζήτημα όσο με κανένα άλλο θέμα. Συναντήθηκε με δεκάδες αρμόδιους και συναρμόδιους Υπουργούς από την εποχή Κουτρουμάνη, Τιμοσίδη, Σαχινίδη μέχρι σήμερα.
Συναντήθηκε ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και απαίτησε να κλείσει το κεφάλαιο «ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ».
Ζήσαμε εκατοντάδες ώρες στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ προσπαθώντας να απεμπλέξουμε και να προωθήσουμε τις διαδικασίες, αλλά φαίνεται ότι οι ίδιοι οι λεγόμενοι «υπηρεσιακοί παράγοντες» που όφειλαν να έχουν ολοκληρώσει αυτό για το οποίο μισθοδοτούνται, τελικά δεν ήθελαν.

Την περασμένη εβδομάδα απευθύναμε στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με  κοινοποίηση στους κ.κ. Γεωργιάδη και Σταϊκούρα την ακόλουθη επιστολή (πατήστε εδώ) και περιμένουμε την απάντησή τους.

Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με το θέμα των ληξιπροθέσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ με την γνωστή κλασσική μέθοδο των εγγράφων, των πιέσεων, των συναντήσεων με Υπουργούς κλπ.

Η επόμενη κίνησή μας θα είναι η υποβολή μηνύσεων όπου θα καταγραφούν με ονοματεπώνυμα οι ευθύνες όλων όσων ενέχονται στο μέγα σκάνδαλο του οικονομικού στραγγαλισμού των φαρμακείων.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Η κοροϊδία τέλος. 

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.