Αθήνα 13 Νοεμβρίου 2023 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ Συνεχίζονται τα σεμινάρια παρασκευής γαληνικών σκευασμάτων που διοργανώνει ο ΠΦΣ με το ΙΔΕΕΑΦ για τους Φαρμακοποιούς της... Συνεχίζονται τα σεμινάρια παρασκευής γαληνικών σκευασμάτων που διοργανώνει ο ΠΦΣ με το ΙΔΕΕΑΦ για τους Φαρμακοποιούς της Αττικής

 

Αθήνα 13 Νοεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται τα σεμινάρια παρασκευής γαληνικών σκευασμάτων που διοργανώνει ο ΠΦΣ με το ΙΔΕΕΑΦ για τους Φαρμακοποιούς της Αττικής

 

Στο πλαίσιο του μεγάλου Εκπαιδευτικού Προγράμματος του ΙΔΕΕΑΦ, υπό την ευθύνη και εποπτεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εργαστήριο Φαρμακείου, και συγκεκριμένα σεμινάρια με θέμα: «Υποδειγματική  Παρασκευή Γαληνικών ΣκευασμάτωνΔιασφάλιση Ποιότητας στο εργαστήριο του Φαρμακείου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία», υπό την αιγίδα των Τμημάτων Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου Πατρών και ΑΠΘ.

 

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 2  από τα 4 σεμινάρια, που έχουν προγραμματισθεί, στο Εργαστήριο Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την επιστημονική ευθύνη του Επ. Καθηγητή Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, κ. Παρασκευά Δάλλα. Τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο εκπροσώπησε ο ταμίας κ. Παναγιώτης Φράγκος που τόνισε την μεγάλη σημασία της διοργάνωσης αυτών των σεμιναρίων και μάλιστα στον συγκεκριμένο χώρο του Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου.

Κάθε σεμινάριο είχε  διάρκεια 8 ωρών (2 ώρες θεωρία και 6 ώρες πρακτική).

Πιο συγκεκριμένα:

Στο θεωρητικό μέρος δόθηκε έμφαση στην έννοια της «Διασφάλισης ποιότητας γαληνικών σκευασμάτων» που προτείνει το ψήφισμα των υπουργών του Συμβούλιου της Ευρώπης CM/ResAP(2011)1 και CM/ResAP(2016)1 και επιβάλει η Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία (Ph. Eur.) από το 2014.

Στο πρακτικό μέρος οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο πέρασαν από τη θεωρία στην πράξη και  χωρίσθηκαν  σε ομάδες των δύο ατόμων και η κάθε ομάδα παρασκεύασε βάσει ετοίμων γραπτών τυποποιημένων διαδικασιών, γαληνικά σκευάσματα.

 

Τα επόμενα  2 σεμινάρια έχουν προγραμματισθεί για τις  25 και 26 Νοεμβρίου.

 

Χορηγοί όλων των σεμιναρίων είναι οι εταιρείες ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ και  FAGRON.

 

Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν 14 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ