Αθήνα, 21 Ιουνίου 2022 Αριθμ. Πρωτ. 2646 Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας   Έχει ζητηθεί από τον ΠΦΣ και έχει γίνει ήδη... Δυνατότητα συνολικής ακύρωσης εκτελεσμένων συνταγών μέσω της web εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ

 

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2022

Αριθμ. Πρωτ. 2646

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

 

Έχει ζητηθεί από τον ΠΦΣ και έχει γίνει ήδη αποδεκτό από τον ΕΟΠΥΥ και το Υπ. Υγείας το αίτημα μας για συνολική ακύρωση εκτέλεσης συνταγής μέχρι και την 2η εργάσιμη μέρα του επόμενου  μήνα .

Όπως μας ενημέρωσε η ΗΔΙΚΑ απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να  υλοποιηθεί. Όμως μας παρέχεται η δυνατότητα προσωρινά μέχρι τη υλοποίηση των ανωτέρω, να  ακυρώνεται η συνταγή  μέχρι και έξι 24ωρα (144 ώρες)  μετά την εκτέλεση της.

Αυτή η δυνατότητα έχει ήδη ενεργοποιηθεί στη web εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και αφορά συνταγές που εκτελούνται μέχρι και 144 ώρες πριν, αρχής γενομένης από σήμερα. Η  επανεκτέλεση μπορεί να γίνει μέσω της web εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ ή μέσω των μηχανογραφικών προγραμμάτων αφού πρώτα διαγραφεί η συγκεκριμένη συνταγή.

Τα μηχανογραφικά προγράμματα θα πρέπει άμεσα να υλοποιήσουν και  τη δυνατότητα μερικής ακύρωσης της συνταγής και τη δυνατότητα της συνολικής ακύρωσης της συνταγής μέσω Api.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς                             Σεραφείμ Ζήκας