Αθήνα, 19 Μαΐου 2022 Αρ. Πρωτ. 2038 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ   Προς : Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης   Με αφορμή τη συζήτηση στην... Αναγκαιότητα χρήσης μάσκας εντός του χώρου των φαρμακείων

 

Αθήνα, 19 Μαΐου 2022

Αρ. Πρωτ. 2038

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

 

Προς : Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης

 

Με αφορμή τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για την υποχρεωτικότητα της μάσκας ανά πεδίο δραστηριότητας και τις σχετικές ανακοινώσεις που ακολούθησαν, θεωρούμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε ότι λόγω της συνεχιζόμενης έκθεσης των πολιτών αλλά και του προσωπικού των φαρμακείων σε εν δυνάμει φορείς του ιού κατά την εξυπηρέτηση εντός του χώρου του φαρμακείου, κρίνουμε σκόπιμο να διατηρηθεί η υποχρεωτικότητα χρήσης της μάσκας και για τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες που επισκέπτονται τα φαρμακεία  μας , όπως ακριβώς συμβαίνει και στις υπόλοιπες δομές υγείας.

Επισημαίνουμε ότι οι χρόνια πάσχοντες που επισκέπτονται τα φαρμακεία της χώρας μας προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα συχνά εξυπηρετούνται ταυτόχρονα με ασθενείς που νοσούν. Επομένως είναι αυτονόητη η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας εντός του χώρου των φαρμακείων.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς                             Σεραφείμ Ζήκας