Συνάδελφοι, οι δημοσιευμένες πληροφορίες των τελευταίων ημερών, είναι πλέον βεβαιωμένες και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα καταστροφικά...

[post-date]

Συνάδελφοι, οι δημοσιευμένες πληροφορίες των τελευταίων ημερών, είναι πλέον βεβαιωμένες και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα καταστροφικά μέτρα για τα Φαρμακεία και την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία, πριν την εκταμίευση των 8,2 δις τον Ιούνιο.

 

Η ψήφιση δε των παρακάτω μέτρων φέρεται να είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης και δείχνει τον βαθμό υποδούλωσης σε πολυποίκιλα  μεγαλοσυμφέροντα με εντολές της Τρόϊκας.

 

 

Βασικός στόχος των μέτρων είναι η μείωση των δαπανών για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακευτικής δαπάνης, σε βαθμό που να μην μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΣΥ στις βασικές ανάγκες των ασφαλισμένων. Αποτέλεσμα αυτής της μείωσης είναι ο ασφαλισμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για νοσήλια και αγορά φαρμάκων.

 

 

Μιλάμε για μια μείωση δαπανών της τάξης του 65% μέσα σε τρία χρόνια έως το 2015. Αυτή η μείωση σε συνδυασμό με την ανικανότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια  φαρμακεία σε οριστικό κλείσιμο, ιδίως  αυτά που ως μονοψωνιστές του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν άλλες δυνατότητες ρευστότητας.

 

 

Οι μεθοδεύσεις της Τρόϊκας και της τρικομματικής όμως δεν σταματούν εδώ, στο στόχαστρο έχει μπει και το εγχωρίως παραγόμενο φάρμακο από Ελληνικές επιχειρήσεις στο χώρο του φαρμάκου. Η σχεδιαζόμενη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ θα δώσει την δυνατότητα εισαγωγής εκατοντάδων φαρμάκων, τα οποία έχουν πάρει έγκριση ή πρόκειται να πάρουν, συγκεκριμένων εταιρειών πολύ χαμηλού κόστους, αμφιβόλου ποιότητας και αγνώστου προέλευσης.

 

 

Με την δυναμική τιμολόγηση κάθε νέο φάρμακο θα κοστολογείται κατά 10% λιγότερο από την τιμή των ήδη κυκλοφορούντων στην αγορά γενοσήμων . Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η συνταγογράφηση θα οδηγηθεί στα πολύ χαμηλού κόστους γενόσημα ξένων συμφερόντων,  οι οποίες θα επηρεάζουν και την τιμή αναφοράς προς τα κάτω.

 

 

Η διάταξη του νόμου είναι φωτογραφική για συγκεκριμένες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως με πολύ βεβαρυμμένο παρελθόν. Οι πιθανότητες διαπλοκής ανώτερων κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων δεν αποκλείονται,  σίγουρα όμως οι ευθύνες τους θα είναι μεγάλες για την εξόντωση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας.

 

 

Τέλος τα καθοδηγούμενα και μη διαψευσθέντα  δημοσιεύματα, για την τοποθέτηση των OTC και ΜΗΣΥΦΑ στα super market, είναι καθημερινά.

 

 

Γίνεται κατανοητό ότι, αν ισχύσουν τα παραπάνω, η εκδούλευση της κυβέρνησης στις επιταγές της Τρόϊκας , των μεγάλων Γερμανικών και Ισραηλινών πολυεθνικών εταιρειών  και στα εδώ μεγαλοσυμφέροντα  είναι αυταπόδεικτη.

 

 

Για όσους είχαν την αυταπάτη ότι υπαναχωρώντας και βάζοντας πλάτη στις κυβερνητικές εντολές, θα απέφευγαν τα χειρότερα, ενώ δεν έχουν λύσει ούτε τα χρέη 2011-12, έχει έλθει η ώρα του απολογισμού και της τελικής κρίσης.

 

 

Έχουν απέναντί τους τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα επιλογών τους, με έναν κλάδο απογοητευμένο και διασπασμένο, στα επί μέρους μικρά προβλήματα που έντεχνα σχεδίασε και επέβαλε το υπουργείο Υγείας με εντολές των μνημονιακών υπουργών όλων των τελευταίων κυβερνήσεων.

 

 

Ήδη κάποιοι στο νέο περιβάλλον, έχουν σχεδιάσει το μέλλον τους.

 

 

Αν συνεχίσουμε όμως έτσι, ο κλάδος στο σύνολό του θα παραδοθεί αμαχητί στις επιθυμίες των πολυεθνικών του φαρμάκου  και άλλων συμφερόντων.

 

 

Επειδή  έτσι έχουν τα πράγματα,  η ηγεσία του κλάδου, με όση αξιοπιστία, αν πια της έχει απομείνει, μετά και τις …διορισμένες εξελίξεις,  θα πρέπει να επανεξετάσει την στάση της. Όχι μόνο για τις μέχρι τώρα επιλογές της,  αλλά κυρίως για την  από εδώ και πέρα συμπεριφορά της και τις αποφάσεις υπεράσπισης της βιωσιμότητας των φαρμακείων,  ως αυτοτελείς μονάδες  ενταγμένες στο γενικότερο σχεδιασμό του ΕΣΥ,  ως χώροι παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας και όχι εμπορικές επιχειρήσεις υποταγμένες στους νόμους της αγοράς.

 

 

Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές: Με την κυβέρνηση και τα μνημόνια; ή με τα συμφέροντα των Ελλήνων φαρμακοποιών και του εγχωρίως    παραγόμενου Ελληνικού φαρμάκου;.

 

 

Το ίδιο ερώτημα απευθύνεται και στον κάθε έναν χωριστά εκ των συναδέλφων οι οποίοι δεν συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, σε όσους παραβίαζαν αποφάσεις των συλλόγων τους, σε όσους εκτελούσαν συνταγές εν μέσω αναστολής εκτέλεσης συνταγών, σε όσους βιάστηκαν να εφαρμόσουν το διευρυμένο ωράριο πιστεύοντας ότι θα κλείσουν μια ώρα αρχύτερα το διπλανό τους φαρμακείο, σε όσους συνέχιζαν να παρανομούν σε θέματα συνταγογράφησης και διακίνησης φαρμάκων και σε όσους τέλος απογοητευμένοι παρακολουθούν ως θεατές τις εξελίξεις.

 

 

   Συνάδελφοι,  Ήμασταν από αυτούς που πολύ έγκαιρα και έγκυρα είχαμε τοποθετηθεί και προειδοποιήσει για ότι θα συνέβαινε. Για αυτή μας την στάση,  κατηγορηθήκαμε με ευτελή επιχειρήματα και ότι το κάνουμε για λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής. Εμείς δεν επιλέξαμε ποτέ τον λαϊκισμό και την εξαπάτηση του κλάδου. Λέγαμε πάντα αυτό που πιστεύαμε χωρίς αποστροφές και υπεκφυγές, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη των λόγων μας.

 

 

Όπως και τώρα έχουμε να σας πούμε ότι η ώρα της αλήθειας και της τελικής αναμέτρησης  πλησιάζει  και η ανοχή στα ξένα προς τον κλάδο  συμφέροντα έχει και τα όριά της.

 

 

Εάν η ηγεσία του κλάδου δεν κηρύξει ανένδοτο αγώνα ενάντια στα μέτρα που έρχονται, οφείλει από τώρα να παραιτηθεί .

 

 

Ο καθένας συνάδελφος ξεχωριστά και όλοι   μαζί ως κλάδος να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

 

 

Τέλος, σαν υστερόγραφο θέλουμε να επισημάνουμε, ότι οι  εξελίξεις δεν πρέπει να εμποδίσουν τις συζητήσεις για την

 

 

«ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ» . Τουλάχιστον εμείς θα τις συνεχίσουμε !

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

 

 

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

 

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ  ΗΛΙΑΣ

 

 

ΜΠΟΥΜΠΑΣ  ΔΗΜΟΣ

 

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.