ΚΥΑ 10-10-2011 Δημοσιεύτηκε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2251Β, 10 Οκτωβρίου 2011) η Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των φαρμακείων, σύμφωνα με...

[toc]

[post-date]

ΚΥΑ 10-10-2011

Δημοσιεύτηκε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2251Β, 10 Οκτωβρίου 2011) η Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των φαρμακείων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 36 του Ν. 3918/2011 (ΦΕΚ Α΄31).
Σύμφωνα με την απόφαση:

1. Οι φαρμακοποιοί κάτοχοι άδειας λειτουργίας φαρμακείου, δύνανται να υποβάλουν δηλώσεις ένταξης για όλες τις ώρες του Σαββάτου και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας-Τετάρτης ή της Τρίτης-Πέμπτης, κατά περίπτωση, καθώς και για όλες τις εφημερίες. Η λειτουργία των φαρμακείων πρέπει να καλύπτει πλήρως το καθοριζόμενο, ανά τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, ωράριο. Οι δηλώσεις ένταξης υποβάλλονται στον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο έως τις 20 Οκτωβρίου εκάστου έτους και είναι δεσμευτικές για ένα έτος.
2. Οι τοπικοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι ορίζουν το ωράριο εφημεριών ακριβώς όπως ισχύει σήμερα και συντάσσουν σχετικούς πίνακες, τους οποίους υποβάλλουν στις οικείες περιφέρειες έως τις 5 Νοεμβρίου εκάστου έτους, για την έκδοση σχετικής έγκρισης και ανάρτηση στο διαδίκτυο.
3. Τόσο οι φαρμακοποιοί που έχουν υποβάλλει δήλωση ένταξης, όσο και οι υπόλοιποι που έχουν ενταχθεί σε εφημερίες στους σχετικούς πίνακες από τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους και δεν τηρούν το ωράριο λειτουργίας, υφίστανται τις προβλεπόμενες κυρώσεις, όπως ο νόμος ορίζει.
4. Σε τουριστικές περιοχές το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων μπορεί να διαφοροποιείται, με πρόταση του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου και κατόπιν σχετικής έγκρισης της περιφέρειας.
5. Τα φαρμακεία που θα λειτουργήσουν κατόπιν δηλώσεών τους κατά τα ανωτέρω δεν απαλλάσονται των υποχρεώσεων των εφημεριών.
6. Σταδιακώς οι τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας, ξεκινώντας πιλοτικά από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και Θεσσαλονίκης, θα μετατρέψουν τς καρτέλες-πίνακες των εφημερευόντων φαρμακείων που αναρτούνται στα φαρμακεία τους σε ηλεκτρονικές, προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρως και απρόσκοπτα τόσο η τήρηση των υποχρεώσεων των φαρμακοποιών, όσο και η εξυπηρέτηση του κοινού και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Κατέβαστε (PDF, 114KB)

1η διευκρινιστική 17-11-2011

στις 17-11 έγινε γνωστή διευκρινιστική εγκύκλιος:

Κατέβαστε (PDF, 94KB)

2η διευκρινιστική 23-11-2011

– στις 23-11 έγινε γνωστή η 2η διευκρινιστική εγκύκλιος:

Κατέβαστε (PDF, 83KB)

Επιβεβαίωση ωραρίου Διευρυμένων 10-4-2013

GDE Error: Requested URL is invalid
 • Δ.Τ.

  17 Οκτωβρίου 2011 #1 Author

  .. προετοιμαστείτε λοιπόν για “εθελοντικές” 24ωρες!!!
  .. οποιανού βαστάνε τα κότσια του να είναι 24 ώρες παρών (γιατί η αυτοπρόσωπη παρουσία θα ελεγχθεί, με βαριές ποινές)
  .. ας δηλώσει…

  Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.