Αθήνα, 18 Μαρτίου 2022 Αρ. Πρωτ. 1131 Προς : Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης Λόγω της αναστάτωσης η οποία έχει δημιουργηθεί από την... ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΦΣ ΣΕ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

 

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2022

Αρ. Πρωτ. 1131

Προς : Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης

Λόγω της αναστάτωσης η οποία έχει δημιουργηθεί από την ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η συνταγογράφηση των ανασφαλίστων μόνο από δημόσιες δομές, έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα για τη συνταγογράφηση των αντιβιοτικών ιδιαίτερα από παιδιάτρους, αλλά και των ναρκωτικών φαρμάκων τα οποία χορηγούνται στο σύνολό τους αποκλειστικά με ηλεκτρονική συνταγή.

Παρακαλούμε να αναπτύξετε άμεσα την εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για την κατηγορία των ανασφαλίστων με ποσοστό συμμετοχής στο 100% της αξίας των φαρμάκων όταν πρόκειται για συνταγογράφηση από ιδιώτη ιατρό.

Με τον τρόπο αυτό η προμήθεια των φαρμάκων μετά από επίσκεψη σε ιδιώτη ιατρό θα γίνεται με τη νόμιμη ιατρική συνταγή, έχοντας διασφαλίσει ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θα επιβαρύνεται περαιτέρω από την δαπάνη των συνταγών αυτών αλλά και δεν θα επιβαρύνονται και οι δημόσιες δομές υγείας με την εκ νέου συνταγογράφηση φαρμάκων.

Με Εκτίμηση,

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ      ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ