Αθήνα, 23/7/2021 Α.Π: 3347 Προς : Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας   Αγαπητοί  Συνάδελφοι, Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας  επικοινώνησε με τον Πρόεδρο... Χορήγηση οικονομικών κινήτρων στους Φαρμακοποιούς για την επιτυχία του προγράμματος του αντι- Covid Εμβολιασμού

 

Αθήνα, 23/7/2021

Α.Π: 3347

Προς : Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας

 

Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας  επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Απόστολο Βαλτά και τον ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε  να δώσει οικονομικά κίνητρα στους φαρμακοποιούς  και στους γιατρούς, για να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες,  να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα θα δίνεται αποζημίωση 10 € για κάθε ραντεβού που θα επιβεβαιώνεται στο φαρμακείο, αλλά και θα διενεργείται τουλάχιστον η πρώτη δόση του εμβολίου.

Για εμάς τους Φαρμακοποιούς, η συμμετοχή μας  στην εθνική προσπάθεια για τον αντι-covid εμβολιασμό,  έχουμε αποδείξει ότι δεν συνδέεται  με οικονομικά κίνητρα.

Είναι θεσμική μας υποχρέωση, είναι θέμα κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης, να συμβάλλουμε στην επιτυχία της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας.

Διευκρινίζουμε όμως προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε παραπληροφόρηση, ότι η αποζημίωση αυτή είναι η ίδια για φαρμακοποιούς και γιατρούς, δηλαδή 10 ευρώ και αφορά στο κλείσιμο του ραντεβού εμβολιασμού στο φαρμακείο ή στο ιατρείο αντίστοιχα.

Επίσης όσον αφορά την διενέργεια εμβολιασμού κατά της COVID -19 από τα φαρμακεία μας, η συμμετοχή μας θα συζητηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί πρέπει να επιλυθούν γραφειοκρατικά, διαδικαστικά, νομικά και υγειονομικής φύσεως  θέματα.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                               ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ