Κόρινθος, 8/3/2021 Προς: Τον Πρόεδρο και το Δ.Σ.  του ΙΔΕΕΑΦ Αριθ. Πρωτ.: 40 Αγαπητοί Συνάδελφοι, Τα Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα εισήλθαν για τα καλά στη ζωή... Επιστολή ΦΣΚ προς ΙΔΕΕΑΦ για τα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα

 

Κόρινθος, 8/3/2021

Προς: Τον Πρόεδρο και το Δ.Σ.  του ΙΔΕΕΑΦ

Αριθ. Πρωτ.: 40

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τα Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα εισήλθαν για τα καλά στη ζωή μας μετά της υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης το 2017. Το τεράστιο γνωστικό πεδίο που καλύπτουν, σε συνδυασμό με το δύσχρηστο αρχικά εργαλείο εκτέλεσης γνωματεύσεων (eΔΑΠΥ),  δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε όλους μας.

Έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες από τον ΠΦΣ και προς τις δύο κατευθύνσεις. Το eΔΑΠΥ απλουστεύθηκε, ενώ σχετικές πληροφορίες έχουν ταξινομηθεί στο νέο σάιτ του ΠΦΣ. Όμως το αντικείμενο εξακολουθεί να αποτελεί ένα εν πολλοίς αχαρτογράφητο πεδίο για τον μέσο συνάδελφο. Πιστεύουμε ότι είναι ένα αντικείμενο που αξίζει να ασχοληθεί το ΙΔΕΕΑΦ με τις εξής κυρίως κατευθύνσεις:

  • χαρτογράφηση κατηγοριών των ΙΤΧ προϊόντων και επιστημονική επεξήγηση της φύσεως της καθεμιάς
  • αναγνώριση επιπέδου ΙΤΧ προϊόντος και αξιολόγηση των στοιχείων πιστοποίησής του
  • νομικό πλαίσιο που τα διέπει ως προς την διάθεσή τους από το φαρμακείο ή άλλα καταστήματα

και φυσικά με όποια άλλη κατεύθυνση θεωρεί σημαντική.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο όλοι οι συνάδελφοι θα ενημερωθούν και θα εξοπλιστούν με ικανότητες να ταυτοποιούν  και να αξιολογούν κάθε προϊόν που ανήκει στην  εν λόγω κατηγορία, ενώ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα  εντοπίζουν  τυχόν περιπτώσεις καταστημάτων που δε  νομιμοποιούνται να τα διακινούν.

Με τιμή,

Για τον Φ. Σ. Κορινθίας

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΣΟΦΙΑ ΚΛΟΚΩΝΗ      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΙΜΠΗΣ