Με τη διαδικτυακή συμμετοχή 81 φαρμακοποιών από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το δεύτερο, για το 2021, από τα διαδικτυακά... Με την συμμετοχή 81 φαρμακοποιών ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο για τον Εμβολιασμό για τα μέλη του Φ. Σ. Λάρισας

 

Με τη διαδικτυακή συμμετοχή 81 φαρμακοποιών από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το δεύτερο, για το 2021, από τα διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα «Εμβολιασμοί ενηλίκων – Ασφάλεια & Αποτελεσματικότητα Εμβολίων – Αντιμετωπίζοντας την Εμβολιοφοβία στο Φαρμακείο».

Τα εν λόγω σεμινάρια εντάσσονται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2020-2021 του ΠΦΣ και του ΙΔΕΕΑΦ. Πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους και εκπαιδευτή τον κ. Διαμαντή Κλημεντίδη, φαρμακοποιό, MSc in Clinical Pharmacy. Πλήρως προσαρμοσμένα στις νέες συνθήκες που έχουν επιβληθεί λόγω της Covid-19  , υλοποιούνται σε ζωντανή σύνδεση με την ενεργή συμμετοχή των φαρμακοποιών.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Απόστολος Βαλτάς, ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ, κ. Σεραφείμ Ζήκας, και ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας, κ. Αθανάσιος Κουτσούκης.

 

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου αποτελείται από Α’ & Β’ μέρος.

Το Α’ μέρος περιλαμβάνει:

  • Τύπους εμβολίων και μηχανισμός δράσης – Στοιχεία ανοσολογίας
  • Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια: πώς επιτυγχάνονται;
  • Εμβολιασμοί ενηλίκων σύμφωνα με το ΕΠΕ 2018-2019
  • Αντενδείξεις εμβολίων: μύθοι και αλήθειες

ενώ το Β’ μέρος:

  • Ποια εμβόλια συγχορηγούνται, ποια όχι και γιατί;
  • Εμβολιοφοβία: πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται
  • Ερωτήσεις-Συζήτηση

Με την λήξη του σεμιναρίου ο φαρμακοποιός καλείται να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που εμφανίζεται στην οθόνη του, προκειμένου να πιστοποιηθεί και να λάβει 2 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ  .