ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                    Κόρινθος, 15/2/2021 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ( Ν. Π. Δ. Δ.) ΑΔΕΙΜΑΝΤΟΥ 63                                        Προς: Τοπικά ΜΜΕ         20131 ΚΟΡΙΝΘΟΣ                                       ΤΗΛ. &FAX: 27410-29778                           Κοιν.:... Δελτίο Τύπου ΦΣΚ για τη μη δυνατότητα εμβολιασμού των 75 και άνω πολιτών

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                    Κόρινθος, 15/2/2021

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ( Ν. Π. Δ. Δ.)

ΑΔΕΙΜΑΝΤΟΥ 63                                        Προς: Τοπικά ΜΜΕ        

20131 ΚΟΡΙΝΘΟΣ                                      

ΤΗΛ. &FAX: 27410-29778                           Κοιν.: Πανελλήνιο

EMail: fasyko@otenet.gr                          Φαρμακευτικό Σύλλογο

 

Αριθμ. Πρωτ.: 22

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενημερώνουμε τους πολίτες , ότι δεν εμφανίζονται διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό έναντι της Covid-19, σε κανένα από τα ήδη λειτουργούντα κέντρα εμβολιασμού της ΠΕ Κορινθίας (ΓΝΝΚ και ΚΥ Κορίνθου), για τις ηλικιακές ομάδες 75 ετών κι άνω.

Βρισκόμαστε εδώ και δύο εβδομάδες σε στάση αναμονής για την εμφάνιση νέων ραντεβού στη σχετική πλατφόρμα, τη στιγμή που ανακοινώνεται επίσημα από την Πολιτεία, μέσω των ΜΜΕ, ότι η διαδικασία προχωρά με ένταξη από τις 12/2/2021 και της μεγάλης ηλικιακής ομάδας των 75 ετών κι άνω.

Η μόνη δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού για Covid-19 εμβολιασμό ωστόσο, περιορίζεται για την Κορινθία, στα άτομα 60 έως 64 ετών, σε νέα εμβολιαστικά κέντρα που θα υποδέχονται μόνο τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα προς το παρόν (ΚΥ Λουτρακίου, Κιάτου, Ξυλοκάστρου και Νεμέας).

Συγχρόνως διαπιστώνεται ότι σε γειτονικές ή απομακρυσμένες ΠΕ, συνεχίζεται απρόσκοπτα η διαδικασία κλεισίματος ραντεβού με ημερομηνίες έως και τέλος Μαρτίου.

Επιβάλλεται να λάβουμε επίσημη ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στην Κορινθία, προκειμένου να ενημερώσουμε  με τη σειρά μας τους συμπολίτες μας που δεν κατανοούν τους λόγους της ανακολουθίας, μεταξύ των όσων μεταδίδουν τα ΜΜΕ και της αδυναμίας  κλεισίματος ραντεβού για εμβολιασμό στην πράξη.

 

Για τον Φ. Σ. Κορινθίας

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΛΟΚΩΝΗ ΣΟΦΙΑ           ΤΣΙΡΙΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ