Συνάδελφοι,   Λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν 118 φαρμακεία του Συλλόγου μας, σας ενημερώνουμε για την απόφαση του... ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ LOCKDOWN

 

Συνάδελφοι,

 

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν 118 φαρμακεία του Συλλόγου μας, σας ενημερώνουμε για την απόφαση του ΔΣ να ορίσει:

 

α) συνεχές ωράριο λειτουργίας 08:00-16:00 ή 08:30-16:30, στις περιοχές όπου υπήρξε η επιθυμητή συναίνεση και

 

β) αύξηση των διημερεύσεων  (8:00-21:00 για την Κόρινθο και το Λουτράκι) κατά τη διάρκεια της περιόδου lockdown που έχει ορίσει η Πολιτεία.

 

Κίνητρο αλλά και στόχος της όλης προσπάθειάς μας ήταν να ανιχνεύσουμε τον καλύτερο  δυνατό τρόπο λειτουργίας εν μέσω της πανδημίας, επιδιώκοντας αφενός τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των μελών μας και αφετέρου την αντιμετώπιση αυτού του δεύτερου κύματος της πανδημίας, παραμένοντας αλώβητοι και υγιείς,στα πλαίσια του υγειονομικού μας ρόλου για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας.

 

Οι συνάδελφοι έχετε ενημερωθεί ανά περιοχή ξεχωριστά για τις προτεινόμενες από το ΔΣ διευθετήσεις, όπως εσείς μας τις επισημάνατε. Πραγματοποιήθηκε σήμερα  ο ορισμός υποχρεωτικού ωραρίου  και πινάκων  επικουρικών  διημερεύσεων και απεστάλησαν για υπογραφή από τον αρμόδιο Περιφερειάρχη. Ακολουθεί  η δυνατότητα υποβολής αιτημάτων εκ μέρους σας για τροποποίηση του διευρυμένου ωραρίου έως αύριο Παρασκευή 13-11 στις 12 μμ. Η ισχύς των νέων μέτρων θα ξεκινήσει μόλις υπογραφούν τα απαραίτητα έγγραφα από την Περιφέρεια οπότε και θα  ενημερωθείτε εγκαίρως.

 

Προκειμένου για τα μονοεδρικά φαρμακεία, δεδομένου ότι είναι τα μοναδικά φαρμακεία σε μια περιοχή, δύνανται να συνεχίσουν να λειτουργούν με το καθιερωμένο ωράριό τους, ειδάλλως να επιλέξουν το ανωτέρω συνεχές ωράριο λειτουργίας.

 

Η τεράστια αυτή συμμετοχή και η καθολική αποδοχή της πρωτόγνωρης αλλά και πρωτοπόρας αυτής διαδικασίας, γεμίζει το Σύλλογό μας με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Είναι, ουσιαστικά, η μεγαλύτερη ΓΣ που έχει πραγματοποιηθεί στο Σύλλογό μας και γι’ αυτό θέλουμε να σας συγχαρούμε και να σας ευχαριστήσουμε.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΙΑ                   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΛΟΚΩΝΗ           ΤΣΙΡΙΜΠΗΣ