25 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού-Διοργάνωση της 1ης ημέρας Αιμοδοσίας και λήψης δείγματος για Δωρεά Μυελού των οστών για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορινθίας. Επ’... 25 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού-Διοργάνωση 1ης Αιμοδοσίας και Δωρεάς Μυελού των οστών

 

25 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού-Διοργάνωση της 1ης ημέρας Αιμοδοσίας και λήψης δείγματος για Δωρεά Μυελού των οστών για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορινθίας.

Επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Φαρμακοποιού, ο ΦΣΚ σε συνεργασία με τον τοπικό Ερυθρό Σταυρό και το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝΝ Κορινθίας, διοργανώνει κατά την 25η Σεπτεμβρίου και ώρα 1.00μμ έως 5.00μμ, εθελοντική αιμοδοσία και παράλληλα λήψη δείγματος δότη μυελού των οστών, για όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη του και τους εργαζόμενους στα φαρμακεία του Νομού.

Παρακαλούμε όπως στηρίξετε με τη συμμετοχή σας την εθνική προσπάθεια για κάλυψη των μεγάλων αναγκών για εύρεση αίματος αλλά και δοτών μυελού των οστών. Στον εθελοντή αιμοδότη, καθώς και στον δότη δείγματος για δωρεά μυελού οστών, οι πράξεις αυτές δεν κοστίζουν παρά μόνο ελάχιστα λεπτά από τον χρόνο του, την ίδια στιγμή που στους λήπτες αυτών των δωρεών, χαρίζεται η συνέχιση της ζωής!

Σας παραθέτουμε τις παρουσιάσεις που εξηγούν σημαντικά σημεία των παραπάνω δράσεων και έλαβαν χώρα κατά τη ΓΣ του Συλλόγου μας την 1/7/20. Οι φαρμακοποιοί και απασχολούμενοι στα φαρμακεία μας που επιθυμούν να συμμετέχουν, έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην παρακάτω πλατφόρμα.

Κατά τη διεξαγωγή των παραπάνω δράσεων, στα γραφεία του Συλλόγου επί της Αδειμάντου 63, θα τηρηθούν όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας από covid-19.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

 

Σημαντικές πληροφορίες για την αιμοδοσία από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό:

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορίνθου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου και το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, στηρίζοντας έμπρακτα έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του κοινωνικού εθελοντισμού συμβάλλοντας παράλληλα στην εθνική προσπάθεια για εξασφάλιση επάρκειας αίματος, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και ταυτόχρονη δράση ενημέρωσης και λήψη δείγματος για δότες μυελού των οστών σε συνεργασία με το «Χάρισε Ζωή», τη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του, Αδειμάντου 63 Κόρινθος 1ος όροφος και ώρες 13:00 – 17:00.

Οι υποψήφιοι εθελοντές για την αιμοδοσία θα πρέπει να έχουν γευματίσει 2 ώρες πριν αιμοδοτήσουν.

Επισημαίνεται, επίσης, πως το εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό, διασφαλίζει την τήρηση όλων των προϋποθέσεων για ασφαλείς αιμοδοσίες, αλλά και των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό.

Σας περιμένουμε όλους σε αυτή την προσπάθεια!!!