Σε ύφεση έχουν τεθεί τα μέτωπα της φωτιάς που ξεκίνησε στις Κεχριές Κορινθίας και μαίνονταν από την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου... Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στις Κεχριές

 

Σε ύφεση έχουν τεθεί τα μέτωπα της φωτιάς που ξεκίνησε στις Κεχριές Κορινθίας και μαίνονταν από την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κορινθίων.

Η φωτιά είχε εξαπλωθεί στις γύρω περιοχές και πέντε κοινότητες του δήμου Κορινθίων κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη. Η συγκεκριμένη κήρυξη, σκοπός της οποίας είναι η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου, θα ισχύει για έξι μήνες. Από το μεσημέρι της Τετάρτης που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, εκκενώθηκαν και οι εξής οικισμοί: Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο, Άγιος Ιωάννης, Ντράσσα καθώς και μια παιδική κατασκήνωση. Μία δεύτερη παιδική κατασκήνωση εκκενώθηκε στο Σοφικό, με απόφαση της διεύθυνσης της επιχείρησης.

Πλέον με τη φωτιά να έχει ελεγχθεί ο δήμος Κορινθίων εξέδωσε ανακοίνωση με βάση την οποία οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις οικίες τους το ίδιο και τα παιδιά στους χώρους κατασκηνώσεων. Αίρονται επίσης όλες οι απαγορεύσεις στην κίνηση των οχημάτων όπως αυτές είχαν ληφθεί από τις αρμόδιες αρχές. Οι ανωτέρω ενέργειες αποφασίστηκαν στην διάρκεια της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της κρίσης.

Ως Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους πυροσβέστες και τις υπόλοιπες δυνάμεις που έδωσαν τη μάχη εναντίον της φωτιάς, στους συμπολίτες μας και στους συναδέλφους των περιοχών που επλήγησαν και παραμένουμε έτοιμοι να συνδράμουμε όπου χρειαστεί.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΚΛΟΚΩΝΗ          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΙΜΠΗΣ